Bergamot Reçeli

Bergamot Reçeli

En Meşhur Reçel Tariflerinden Bergamot Reçeli Yapabilmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Lezzetlerden Bergamot Reçeli...

Bergamot Reçeli
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Behiye Özdemir”
 
Reçellerden başlamışken devam edeyim dedim. ..
 
Bergamot değişik bir meyve, değişik bir kokusu var, kabuklarını kurutup çayın içine atınca çok severim ben, içi limona benzer yenmez değil ama pek de yenecek gibi değil. 
 
Biz kabuğuyla iç kısmının arasında kalan beyaz yerinden reçel yapıyoruz.
 
En İyi Reçel Tariflerinden Bergamot Reçeli Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Reçel Tariflerinden Bergamot Reçeli Yapabilmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Bergamot, Yaklaşık 4 Adet
*     6 Su Bardağı Şeker
*     4 Su Bardağı Su
*     1 Limon Suyu
*     2-3 Adet Karanfil
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Lezzetlerden Bergamot Reçeli Yapılış Tarifi:
 
Bergamot Reçeli
Bergamotun dışındaki tırtıklı kısmı iyice temizlenecek, beyaz kısmı ortaya çıkacak, göbeğindeki meyvesi alınacak. 
 
Beyaz kalın kabuk küp küp doğranıp 15 dk kaynatılıp süzülecek, soğuk suyun içinde günde iki kere suyu değiştirilerek acısı geçinceye kadar bekletilecek. 
 
Bergamot Reçeli
Şeker ile su kaynatılacak içine bergamot ve karanfiller eklenip bir saat kadar kaynatılacak sonra limon suyu eklenip 15 dk kadar kaynatılacak. 
 
Ocaktan alınıp bu şekilde bir gece bekletilecek, sonra tekrar kaynatılıp kıvam alınca kavanoza konulacak. 
 
Bergamot Reçeli
Bekletilince şerbetini daha güzel içine alıyor, rayihası hoş oluyor, ama bekletmek istemezseniz bir seferde kaynatabilirsiniz.
 
Bergamot Reçeli
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler