Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?

Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?

İşte o özel balık yemeklerinden biride en iyi balık yemeklerinden Pirinçli Balık yemeği. yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Nilbahar Bircan’in kaleminden kendi yorumu ile siz takipçileri...

Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Nilbahar Bircan"
 
Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfak kültürü balık yemekleri de çok ünlüdür. Balık yemeklerinin birbirinden güzel nefis ve lezzetli tariflerini hemen hemen Muğla’nın her ilçesinde küçük esnaf lokantalarından lüks restoranlarına vara kadar her yerinde görebilirsiniz. 
 
Ama bir de ev hanımlarının atadan kalma özel balık yemekleri tarifleri vardır ki o lezzetleri sadece misafir olduğunuz evde yiyebilirsiniz.
 
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
İşte o özel balık yemeklerinden biride en iyi balık yemeklerinden Pirinçli Balık yemeği… yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Nilbahar Bircan’in kaleminden kendi yorumu ile siz takipçilerimize sunuyoruz.
 
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
Merhabalar bu yemek Marmaris mutfağına ait eski bir yemek... Görsellerde de nasıl ilerlediğini anlayabilirsiniz tarifin İri ve etli balıktan yapılır... 
 
En İyi Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
 
Muğla Mutfak Kültüründe En Meşhur Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
*     1 Kilo 1200 Gr Etli Balık (Kefal, Akya, Fangri, Lagos V.B)
*     1 Su Bardağı Pirinç (Pilavlık Kullandım)
*     1 Küçük Soğan Yemeklik Doğranacak
*     1 Tatlı Yemek Kaşığı Salça ( Tepeleme)
*     1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     1 Çay Kaşığı Toz Biber (Acıda Olabilir Çocuk Olunca Acısız.
*     1 Kahve Fincanından Az Zeytin Yağ
*     1 Limon
*     4 Diş Sarımsak
*     4 Su Bardağı Su ( Pirince Bağlı Az Yada Fazla Olabilir)
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Silme Kimyon
*     Tuz
*     1 Tutam Maydanoz
*     Balıkları Kızartmak İçin Un Ve Yağ
 
Muğla Yemek Kültüründe Yöresel Balık Yemeklerinden Pirinçli Balık Yapılış Tarifi:
 
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
Öncelikle balıkları kızartıp servis yapacağımız tabağa alıyoruz. Doğranmış soğanları biraz yağda öldürüp pirinçleri ekliyoruz. İyice kavuruyoruz. (pirinçler şeffaflaşana kadar) salçaları vede toz biberi ekliyoruz. 
 
Kokusu gidince salçanın suyunu ilave ediyoruz. (Kapağını kapatmıyoruz tencerinin) pirinci olmasına yakın kızarmış balıkları içine koyalım balıkların kokusu pirince geçsin. Tekrar balıkları servis tabağına alalım. 
 
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
En son baharatlarını ve ekşi sarımsağını ilave edeli. Balıkların üstüne dökelim. 
Maydanozunu serpelim üstüne. Afiyet olsun...
 
Pirinçli Balık NOT: Çok sulu olmamalı. Resimlerden anlayabilmeniz için aşamalı olarak yer verdim... Eski ve özel yemektir yapılışını detaylı olması korkutmasın çok kolaydır...
 
Pirinçli Balık Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Nilbahar Bircan ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler