Yöresel Kebap Çeşitlerinden Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?

Yöresel Kebap Çeşitlerinden Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?

Sarımsak Kebabı nedir? Sarımsak Kebabı nasıl yapılır? Sarımsak Kebabı yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden...

Yöresel Kebap Çeşitlerinden Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?Yöresel Kebap Çeşitlerinden Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?
"Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM"
 
Sarımsak Kebabı nedir? Sarımsak Kebabı nasıl yapılır? Sarımsak Kebabı yapabilmek için hangi malzemeler ihtiyaç vardır? Sarımsak Kebabı yapabilmek için Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden ve kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İste sizlere yöresel mutfaklarımızda en farklı kebab tariflerinden ve "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" kaleminden kendi yorumu ile en iyi sarımsak kebabı tarifi. 
 
En İyi Yöresel Yemeklerimizden Sarımsak Kebabı Tarifi:
Yöresel Kebap Çeşitlerimizden Sarımsak Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler Neleridir?
 
*     300 Gr. Yağlı Kıyma
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     ½ Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
*     1 Tutam Kimyon
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     6 Baş Sarımsak
*     ¼ Su Bardağı Nar Ekşisi
*     ¼ Su Bardağı Su
 
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivimizde De Bulunan Sarımsak Kebabı Yapmak İçin İşlem Basamakları Nelerdir?
 
Yöresel Kebap Çeşitlerinden Sarımsak Kebabı Nasıl Yapılır?
-Kıymayı bir kaba alın. baharatlandırdıktan sonra zeytinyağını ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın ve kenara alın.
 
-Sarımsakları soymadan enlemesine ortadan ikiye kesin. Aralarına köfte koyup şişlere geçirin ve cam pişirme kabına dizin.
 
-190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
 
-Fırından çıkınca bir kapta nar ekşisini suyla açıp kebabın üzerine gezdirin. Folyo ile kebabın üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler