600 Yıllık Osmanli Şerbetlerini ve Şerbet Kültürünü Yaşatıyor...
“Türkiye’nin Şerbetcisi“ Şerbetci Ali Baba
Gazlı içeceklerin ne kadar zararı varsa tescilli Osmanlı şerbetlerinin de faydaları tescilli. Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü gerçek ve orijinal tarifleriyle yaşatmaya çalışıyoruz.
Osmanlı Şerbetleri İlaç Değildir !!!
Aşağıda en çok tercih edilen 35 çeşit Şerbetçi Ali Baba’nın yapmış olduğu Osmanlı Şerbetini anlattık.
Osmanlı Şerbetleri Hakkında Önemli Not:
35 çeşidin 9 tanesini hem SICAK hem de SOĞUK içebilirsiniz…
1 – Demirhindi Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Kahverengi: Demirhindi ağacının meyvelerinden, meyan balı, çiçek balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, muskat, keçiboynuzu ve 30 çeşit daha Osmanlı baharatları toplamında 38 çeşit baharattan oluşur. Osmanlı Mutfağının 600 yıllık en önemli ve en bilinen şerbetidir. Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü gerçek ve orijinal tarifleriyle yaşatmaya çalışıyoruz.
Demirhindi Şerbetinin Şifası;Demirhindi Şerbetinin şifalarını saymakla bitmez en önemlisi Kan yapıyor, enerji veriyor, bağırsakları çalıştırıyor. Hamile bayanlar ve Bebeklerde içebilir. Günün her saatinde istediğiniz kadar içebilirsiniz hiç bir yan etkisi yoktur.
2 – Sikencebin Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Sarı: Elma sirkesi, çiçek balı, taze nane yaprakları ve baharatlar. Mevlevi mutfağının çok önemli bir şerbetidir.
Sikencebin Şerbetinin Şifası; Aç karnına içildiği zaman bütün vücudu temizleme özelliğine sahip bir numaralı bağışıklık sistemine Antioksidan Detoks’tur İlaçtır.
3 – Misk–i Amber Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Vişne Çürüğü: Misk-i Amber, elma, narçiçeği, limon, zencefil, çiçek balı, rezene, tarçın, meyan balı ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Misk–i Amber Şerbetinin Şifası; Misk-i Amber şerbetinin kokusu sinirleri gevşetir, rahatlatır ve İştah açar. Osmanlı Mutfağında Misk-i Amber Saray mutfağında yemeklerde, tatlılarda ve şerbetlere hoş koku vermek için kullanılırdı. Misk-i Amber “Eşi benzeri olmayan bir koku demektir “
4 –Gül Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Kırmızı veya Pembe: Gül yaprakları, gül suyu, limon, şeker, içme suyu, çiçek balı ve çeşitli 0smanlı baharatlarından oluşur. Osmanlı Saraylarında tüketilen şerbetlerin en başında gelir.
Gül Şerbetinin Şifası; Mide rahatsızlıklarına ve karaciğere iyi gelir aynı zamanda kalbi güçlendirir.
5 –Şıra ; Rengi Mor: Şıralık kırmızı üzüm, sarı üzüm veya sultaniye, limon ve mor havuçtan oluşur.
Şıranın Şifası; İyi bir enerji kaynağıdır içinde bulunan şeker kana hızla karıştığı için hızlı bir enerji verir, üzüm kabuklarının içerisinde yüksek miktarda resveratrol maddesi yer aldığından güçlü bir antioksidan görevi görür, şıra sindirim sistemi içinde rahatlatıcıdır.
6 – Papatya Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Sarı: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Papatya çiçeği, ekşi elma, limon ve baharatlardan oluşur.
Papatya Şerbetinin Şifası; Sıcak olarak her gün bir bardak içerseniz uykusuzluğa iyi gelir, üst solunum yollarına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır, bağırsakları düzenler.
7 – Lavanta Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Lavanta: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Lavanta çiçeği veya kurusu, limon, çiçek balı, zencefil ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Lavanta Şerbetinin Şifası; Lavanta çiçekleri çok eski çağlardan itibaren tıbbi amaçlı olarak kullanılmıştır. Bunlarda en önemlisi dünya savaşı sırasına bir çok orduların yaraları dezenfekte etmek için lavanta kullanmış olmalarıdır. A ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir, belki de bu yüzden çok etkili bir antioksidan görevi üstelenmektedir. Bunun dışında protein, kalsiyum ve demir içermektedir.
İçerdiği çok zengin besinler yardımıyla sağlığımıza birçok açıdan katkıda bulunan lavanta şerbetinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz. Astım ve bronşit hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. Astım ataklarının daha hafif geçmesini migren ve baş ağrısına iyi geldiği düşünülür. Sindirim sistemi için çok faydalıdır. Bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlık sorunlarının ortadan kalkmasını sağlar. Ateş düşürücü özelliği vardır, öksürüğe ve soğuk algınlıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. Düzenli olarak lavanta şerbeti tüketimi sinir sistemi için faydalıdır. Depresyon ve stresle mücadeleyi arttırır.
8 – Hünkar Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Sarı: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Meyan kökü, zencefil, portakal, ekşi elma, havuç, kayısı, çiçek balı, dar-ı fülfül, kakule, deve dikeni, keçi boynuzu ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Hünkar Şerbetinin Şifası; Hünkar Şerbeti barındırdığı C vitamini, vücudun temel ihtiyacı olan mineraller ve önemli antioksidanlar bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.
(SICAK İÇİLMESİ TAVSİYE EDİLİR (çay sıcaklığında) ) * Antioksidandır. * Sindirimi düzenler. * Susuzluğu dindirir.
9 – Ali Baba Diyabetik Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Kahverengi: Kastamonu dağlarında yetişen ekşi elma, limon ve baharatlardan oluşur. İçinde şeker ve tatlandırıcı muhteviyatı yoktur.
Ali Baba Diyabetik Şerbetini Şifası; Şeker Hastaları İçin İdeal Bir Şerbettir Ali Baba Diyabetik Şerbeti.
10 – Çeşm-i Nigar Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Vişne Çürüğü: Papatya, narçiçeği, mor havuç, zencefil, kayısı, meyan kökü, ekşi elma, portakal, çiçek balı, keçi boynuzu, tarçın ve çeşitli Osmanlı haharatlarından oluşur.
Çeşm-i Nigar Şerbetinin Şifası; Çeşm-i Nigar Şerbeti barındırdığı C vitamini, vücudun temel ihtiyacı olan mineraller ve önemli antioksidanlar bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.
* Antioksidandır. * Sindirimi düzenler. * Susuzluğu dindirir.
11 – Gelincik Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Koyu Kırmızı: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Gelincik çiçeği veya kurusu, narçiçeği, limon, çiçek balı, zencefil ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Gelincik Şerbetinin Şifası; Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir, öksürüğe iyi gelir, serinlik ve ferahlık verir. Osmanlı Saraylarında tüketilenler listesinde gelir.
12 – Kızılcık Şerbetinin Özellikleri (Kiren Şerbeti) ; Rengi Bordo: Kızılcık (Kiren) ve baharatlardan oluşuyor.
Kızılcık Şerbetinin Şifası; Ağız içi yaralarına, karaciğere, kalın bağırsak iltihaplarına, safrayı temizlemede ve mideyede kuvvet verir.
13 – Saray Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Kahverengi: Lavanta, papatya, gül hatmi, ekşi elma, tarçın, karanfil, narçiçeği, meyan balı, safran, muskat, keçi boynuzu ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Saray Şerbetinin Şifası; Saray Şerbeti barındırdığı C vitamini, vücudun temel ihtiyacı olan mineraller ve önemli antioksidanlar bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.
* Antioksidandır. * Sindirimi düzenler. * Susuzluğu dindirir.
14 – Narçiçeği Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Vişne Çürüğü: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Nar, narçiçeği, limon, tarçın, zencefil, muskat, keçi boynuzu ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Narçiçeği Şerbetinin Şifası; Çok yoğun C vitamini içerir, yemek sonrası oluşan şişkinliği ve hazımsızlığı atmada yardımcı olur, gribal enfeksiyonlara faydalıdır.
15 – Reyhan Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Kırmızı: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Reyhan otundan ve baharatlardan olan bir şerbettir.
Reyhan Şerbetinin Şifası; Sindirimi kolaylaştırır, balgam söktürür ve sinirleri güçlendirir.
16 – Hürrem Sultan Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Bordo: Portakal, vişne, narçiçeği, limon, şeker, içme suyu, tarçın, meyan balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, muskat, keçiboynuzu ve 20 çeşit daha Osmanlı baharatları toplamında 28 çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Hürrem Sultan Şerbetinin Şifası ;Gerçek C vitamini deposudur.
17 – Mevlevi Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Koyu Pembe: Ekşi elma, mandalina, limon ve 28 çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur
Mevlevi Şerbetinin Şifası ; Mevlevi Şerbeti Sahip olduğu vitaminlerle, birçok hastalığa karşı koruyucudur. A. C. E. vitamini içerir.
18 – Saray Limonatasınin Özellikleri ; Rengi Sarı: Limon, taze nane yaprakları ve baharattan oluşur.
Saray Limonatasınin Şifası; Kalbi ferahlatır. İdrar söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Tansiyonu düşürür. Damar sertliğini giderir. Grip ve nezleye iyi gelir.
19 – Neslişah Sultan Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Sarı: Ekşi elma, mandalina, limon, şeker, içme suyu, meyan balı, çiçek balı, dar-ı fülfül, kakule, safran, deve dikeni, muskat, keçiboynuzu ve 20 çeşit daha Osmanlı baharatları toplamında 28 çeşit baharattan oluşur.
Neslişah Sultan Şerbetinin Şifası ; Gerçek C vitamini deposudur.
20 – Şehzade Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Yeşil: Yeşil limon, ekşi elma, portakal, mandalina, taze nane, şeker, içme suyu, çiçek balı, anason, tarhun, rezene, kök zencefil, lavanta, dar-ı fülfül, kakule ve 20 çeşit daha Osmanlı baharatları toplamında 28 çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Şehzade Şerbetinin Şifası; Gerçek C vitamini deposudur.
21 – Böğürtlen Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Vişne Çürüğü: Böğürtlen, limon, zencefil, muskat, çiçek balı ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Böğürtlen Şerbeti Şifasınin Özellikleri ; Böğürtlen Şerbeti bademciklerdeki, ağızdaki, dildeki ve diş etlerindeki iltihaplara sıcak olarak gargara yaparak kullanabilirsiniz. Toksin attırıcıdır, Solunum yollarına faydalıdır.
22 – Lohusa Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Tarçın: Tarçın, karanfil, karabiber ve şeker. ŞİFASI; Lohusa şerbeti tam bir şifa deposu özelliği taşır. İlk birkaç gün ziyarete gelenlere de ikram edilir. Loğusa olan bayanın her akşam ve gün içinde az şekerli lohusa şerbeti tüketmesi bebek için de yararlıdır yeni annenin sütü çok olsun ve güzel koksun ki bebeğin hoşuna gitsin diye yapılır Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, içecek dünden bu güne geleneklerimizde yaşayan bir adettir. Aileye gelen bebeğin ağız tadı getirdiği, misafirlere tatlı ikram edilip tatlı koşulması ve en önemlisi annenin sütünün arttırılması için yapılması gibi sebepleri bulunuyor.
23 – Gülhatmi Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Kahverengi: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Gülhatmi çiçeği veya kurusu, limon, safran, zerdeçal, muskat ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Gülhatmi Şerbetinin Şifası; Taze ve kurutularak da kullanılan gülhatmi çiçeği, şerbet ve reçel yapımının yanı sıra saray hekimleri tarafından ilaç ve macun yapımında da kullanılmıştır.
Kurutulan Gülhatmi çiçekleri sigara gibi sarılıp balgam söktürmek için içilmiş, lapası yapılıp ağrıyan ve şişen bölgelere sarılmış ve göz kanlanmasına banyosu yapılmıştır. Gülhatmi, saray ve İstanbullular tarafından özellikle öksürüğe iyi gelmesi ve göğsü yumuşatması nedeniyle sıkça tüketilmiştir. Çok eskiden beri gülhatmi çiçeği Osmanlı’nın saraylarında, köşklerinde, konaklarında ve de tüm İstanbulluların bahçelerinde mutlaka yetiştirilmiştir.
24 – Meyan Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Koyu Kahverengi: Meyan kökünden yapılan bir şerbettir.
Meyan Şerbetinin Şifası; “her derde deva iksir“ olarak bilinir. Diyabete iyi gelir, depresyona iyi gelir, karaciğer sağlığını korur, kan basıncı ve kalp sağlığına faydalıdır, mide sağlığını korur, kilo vermeyi kolaylaştırır, göğüs hastalıklarına iyi gelir, bronşları açar nezle ve grip gibi hastalıkları iyileştirici özelliği vardır.
Meyan Şerbeti Zararları;
Meyan Kökü Şerbetinin Faydaları Gibi Zararlarıda Vardır. Yüksek tansiyon ve kalp hastalarının içmemesi önerilir, meyan kökü şerbeti kan inceltici, tansiyon ve idrar söktürücü ilaçlar kullanan kişiler tarafından içilmemelidir. Hamilelik sırasında ve emziren bayanların içmemesini tavsiye ederiz.
25 – Harnup Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Koyu Kahverengi: Keçiboynuzundan yapılan bir şerbettir.
Harnup Şerbetinin Şifası; Uyarı ve iştah açıcıdır, sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır, balgam söktürür, akciğer ödemine iyi gelir, idrar söktürür, mide gazına iyi gelir, bronşite iyi gelir.
Harnup Şerbeti Zararları;
Harnup Şerbetinin Faydaları Gibi Zararlarıda Vardır. Hamilelik sırasında ve emziren bayanların içmemesini tavsiye ederiz.
26 – Osmanlı Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Koyu Vişne Çürüğü:Havuç, vişne, zencefil, tarçın, karanfil, limon, meyan balı, keçiboynuzu ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Osmanlı Şerbetinin Şifası; Göz sağlığının korumasını sağlar. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Damar sertliği problemine iyi gelmek ile beraber anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir.
27 – Nane Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Yeşil: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Nane, limon ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Nane Şerbetinin Şifası; Nane limon boğazdaki kuruluğuna iyi gelir,mideyi rahatlatır, gaz gidericidir, sindirim sistemine iyi gelir, ağız kokusunu giderir, stresi alır, sakinleştirir, hazmı kolaylaştırır, antioksidandır, C Vitamini deposudur
28 – Havuç Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Portakal: Havuç, limon, zencefil, tarçın, karanfil ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
Tarçın Şerbeti Şifası; A Vitamini içerir göz sağlığınız için idealdir. Unutkanlığınız var ise mutlaka havuç şerbetinin mucizelerinden faydalanmalısınız. Mide ve yemek borusunda yanmaya iyi gelir. Böyle bir probleminiz varsa tüketmeniz gerekir. Kronik baş ağrısına, Migrene ve Alzheimer'a karşıdır. Algılamayı güçlendirir. ZARARLARI; Havuç glisemik indeksi yüksek bir sebze olduğundan şeker hastalarının yarım bardaktan fazla Havuç Şerbetinden içmemesini öneriyoruz.
29 –Tarçın Şerbeti ; Rengi Şeffaf Sarı: (Sıcak ve Soğuk İçilebilir) Tarçın, limon, çiçek balı, karabiber, karanfil ve zencefil’den oluşur.
Tarçın Şerbeti Şifası; Şişkinlik tarzda sindirim problemlerinde ve midedeki rahatsızlıklarda faydalıdır, Anne sütünü arttırmaktadır, hafızayı güçlendirir ve unutkanlığa iyi gelir, yağ yakar kilo vermeyi destekler, tarçın dişte ve diş etlerinde oluşan zarar verici bakterileri yok etmede ve ağız kokusunun giderilmesinde yardımcı olur, migren ağrılarını azaltır. SICAK İÇİLDİĞİNDE İSE; Öksürük kesicidir, boğaz enfeksiyonlarını giderir.
30 – Maydanoz Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Açık Yeşil: Maydanoz, yeşil elma, limon, şeker ve içme suyu içerir.
Maydanoz Şerbetinin Şifası; Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde cildin yabancı maddelerden arınmasına yardımcı olur. Özellikle kadınlarda afrodizyak etkisi yaratabiliyor. Maydanoz şerbetinin en bilinen faydaları arasında yağ yakması, dolayısıyla kilo vermeye yardımcı oluyor. Demir eksikliğine iyi gelir. Kansızlığın giderilmesine katkı sağlar.
Maydonoz şerbetinde yoğun miktarda klorofil bulunmaktadır klorofil kan arttırıcı etkiye sahiptir ayrıca böbrek karaciğer ve idrar yolları üzerinde temizleyici bir etkiye sahiptir. Sindirim yollari üzerinde uyarıcı bir etkiye sahiptir. Bol miktarda c vitamini içermektedir
31 – Subye Şerbetinin Özellikleri (Kavun Çekirdeği Şerbeti) ; Rengi Açık Sarı: Kavun çekirdeğinden olan bir şerbettir.
Subye Şerbetinin Şifası; Kavun çekirdeğinde A, C, E ve B grubu vitaminler vardır, kabızlığada iyi gelir. Dikkat edilmesi gereken kişiler ülseri olanlar ve şeker ve tansiyon hastaları fazla içmemelidir
32 – Somada Şerbetinin Özellikleri (Badem Şerbeti) ; Rengi Beyaz: Badem den olan bir şerbettir.
Somada Şerbetinin Şifası; Badem, gözü kuvvetlendirir, karaciğer ve dalağın tıkanık damarlarını açar. Acıbadem tohumlarının idrar söktürücü, kurt düşürücü, öksürük kesici, göğüs yumuşatıcı etkileri vardır. Bugün de Dünyanın bazı yerlerinde genç evlilere çoluk çocuğa karışmaları için badem ikram edilir
33 – Karadut Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Vişne Çürüğü: Karadut, limon, çiçek balı ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur. ŞİFASI; Karadut Şerbeti
Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar, uyku problemine iyi gelir, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
* Ağız sağlığı açısından etkilidir. * Kemik sağlığını korur. * Yorgunluğu alır. * Saçları kuvvetlendirir
34 – Mevlevi Limonatasının Özellikleri ; Tarihi
Osmanlı şerbetlerinden Mevlevi Limonatası Rengi Koyu Pembe: Limon, portakal, taze nane yaprakları, tarçın ve baharatlardan oluşur. ŞİFASI; Kalbi ferahlatır. İdrar söktürür, hazmı kolaylaştırır, tansiyonu düşürür, damar sertliğini giderir, grip ve nezleye iyi gelir.
35 – Aşk İksiri Şerbetinin Özellikleri ; Rengi Vişne Çürüğü:Demirhindi, vişne, nar, mandalina, ginseng, meyan balı, çiçek balı, arı sütü, keçi boynuzu, sahlep, limon, tarçın, demirdikeni ve çeşitli Osmanlı baharatlarından oluşur.
ŞİFASI; Güçlü Afrodizyak içerir.
Aşk İksiri Şerbeti Önemli Not:
Yılbaşlarında ve 14 Şubat sevgililer gününde özel yapılır.
Osmanlı sofralarının vazgeçilmez içeceği şerbetlerin bir kültür mirası olduğunu düşünüyor ve bu kültürün sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz.
Türkiye’de her mevsim çeşitli şerbetleri tadabileceğiniz istisna restoranlardan biridir Şerbetçi Ali Baba ve Güler Osmanlı Mutfağı...
1. Demirhindi Şerbeti
2. Sikencebin Şerbeti
3. Misk-i Amber Şerbeti
4. Gül Şerbeti
5. Şıra
6. Papatya Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
7. Saray Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
8. Ali Baba Diyabetik Şerbeti
9. Gelincik Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
10. Kızılcık Şerbeti
11. Çeşm-i Nigar Şerbeti
12. Lavanta Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
13. Narçiçeği Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
14. Hünkar Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
15. Karadut Şerbeti
16. Reyhan Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
17. Hürrem Sultan Şerbeti
18. Mevlevi Şerbeti
19. Saray Limonatası Şerbeti
20. Neslişah Sultan Şerbeti
21. Şehzade Şerbeti
22. Böğürtlen Şerbeti
23. Lohusa Şerbeti
24. Gülhatmi Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
25. Meyan Şerbeti
26. Harnup Şerbeti
27. Osmanlı Şerbeti
28. Nane Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
29. Havuç Şerbeti
30. Tarçın Şerbeti (sıcak ve soğuk içilebilir)
31. Maydanoz Şerbeti
32. Subye Şerbeti
33. Ballı Şerbeti
34. Somada Şerbeti
35. Sumak Şerbeti
36. Mevlevi Limonatası Şerbeti
37. Aşk İksiri Şerbeti (Önemli Not: Yılbaşlarında ve 14 Şubat sevgililer gününde özel yapılır.)
38. Hurma Şerbeti
39. Ece Sultan Şerbeti
40. Nilüfer Şerbeti
41. Zambak Şerbeti
42. Ayva Şerbeti
43. Vişne Şerbeti
44. Menekşe Şerbeti
45. Sünnet Şerbeti
46. Karadut Şerbeti
47. Kayısı Şerbeti
48. Tükenmez Şerbeti
49. Karpuzlu Saray Limonatası Şerbeti
50. Çilekli Saray Limonatası Şerbeti
51. Frambuaz Şerbeti
TÜRKİYE’nin ŞERBETÇİSİ ŞERBETÇİ ALİ BABA Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü Türkiye’de gerçek orijinal şerbet tarifleriyle 365 gün yaşatan nadir mekanlardan biridir. Detaylı bilgi için aşağıda irtibat telefonlarımız vardır.
Nabza Göre Şerbet Kargoluyoruz…
Tüm Türkiye'ye otellere, restoranlara ve evlere iftar ve sahur davetlerinde ister bir, isterseniz yüzlerce litre!!!
Arzu ettiğiniz takdirde size özel dolumda yapabiliriz kendi markanız ile.
Gazlı İçecekler !!!!!
1965 den bugüne Mirasımıza sahip çıkıyoruz…
Güler Osmanlı Mutfağı – Butik Restoran
Adres: Hasanpaşa Mah Kurbağalı Dere Cad No:74 (Hasanpaşa Polis Karakolu Karşısı) Kadıköy - İstanbul - TÜRKİYE
Şerbet ve Lezzet Hatları: +90 216 348 22 45 – 336 82 76
Ali GÜLER
Saygılarımla
“Türkiye’nin Şerbetcisi“ Şerbetci Ali Baba