Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli

Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Reçel Çeşitlerinden Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır? Türk mutfağında Kış hazırlıklarından biri de En Kolay Reçel Tariflerinden Üzüm Reçeli...

Üzüm Reçeli
Behiye Özdemir
 
Yöresel mutfaklarımızı tatlı bir telaş sardı. Özellikle köylerimizde pekmez ve reçel zamanı geldi geçiyor bile. Geleneksel Türk mutfağında kış hazırlıklarından biride reçel yapmak. Muğla mutfak kültüründe de kış hazırlıklarından en iyi reçel çeşitleri yapılır.
 
Muğla yemek kültüründe vazgeçilmez reçel çeşitlerinden biri de üzüm reçeli. Türk Aşçı Haberleri Olarak araştırdık ve ev hanımlarının ölçüleri ile yöresel lezzetlerimizden üzüm reçeli tarifini Muğla yemek kültüründe Behiye Özdemir’in yemek arşivinde bulduk.
 
Üzüm Reçeli
Behiye Özdemir'in Kaleminden Muğla Mutfak Kültüründe Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?
 
En İyi Reçel Çeşitlerinden Üzüm Reçeli İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Üzüm
*     Yarım Kg Şeker
*     Yarım Su Bardağı Su
*     Bir Çay Kaşığı Limontuzu
*     1 Çubuk Tarçın
*     3-4 Adet Karanfil
 
En Kolay Reçel Tariflerinden Üzüm Reçeli Yapılış Tarifi;
 
Üzüm Reçeli
Üzümler çöpünden ayrılıp, yıkanır, derin bir tencereye alınıp şeker ilave edilerek bir gece bekletilir. 
 
Ertesi gün içine yarım su bardağı su ilave edilerek karıştırılıp ocağa alınır, içine isteğe bağlı olarak çubuk tarçın ve karanfil eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır. 
 
Kaynamaya başlayınca arada karıştırılarak ve üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınarak bir saat kadar pişirilir. 
 
Üzüm Reçeli
Limon tuzu ilave edilerek yarım saat daha kaynatılarak sıcakken steril kavanozlara koyup, kapağı kapatılarak ters kapatılır. Tamamen soğuyunca kilere kaldırılır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler