Üzümün Zararları Nelerdir?
Kırmızı şarap ve üzüm kabuğunda bulunan resveratrol*, doğal bir fitoaleksindir*. Resveratrol’ün, kalp damarlarının tıkanmasını engelleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
Üzüm çekirdeği özünün; antioksidatif, antiinflamatuvar etkisinin yanında, karaciğer koruyucu etkisi vardır. Siyah üzümün suyu; damar sertliğini, trombositlerin kümeleşmesini ve hipertansiyonu önler.
Üzümün zararları nelerdir; Üzüm cinsleri içerisindeki
üzüm çeşitlerinden siyah üzüm çekirdeği fazla tüketildiğinde zehirli etki oluşturmaktadır. Türk Aşçı Haberleri Üzüm ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Alerjisinin belirtileri solunum güçlüğü, hırıltı, hapşırma, deri döküntüleri ve deride kızarıklıklar oluşması olarak bilinmektedir. Alerjik reaksiyon sonucunda şoka girdikleri de kayıtlarda bulunmaktadır.
Üzüm nedir? Üzümün tarihçesi nedir?
Alternatif tıpta tüketilmesinin oldukça faydalı olduğu vurgulanan kuru üzüm hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık. Üzümün kurutularak elde edilen bu besin özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir. Antiseptik madde içeren kuru üzüm, mide ve bağırsaklardan toksinleri atar. Peki Kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm suyu içerseniz ne olur? Kaç çeşit kuru üzüm vardır? İşte cevaplar:
Asmagiller ailesine ait olan üzümün bilimsel adı vitaceaedir. Kültürün en eski meyvesi olan üzümün tarihçesi M.Ö 5000 yılına kadar dayanır. Anavatanı Anadolu olan üzüm ayrıca Asya ve Kafkaslarda da üretimi yapılır. Meyveler arasında en fazla çeşide sahiptir. Ciddi bir ekonomik kaynaktır. Adakarası, aküzüm, çekirdeksiz, kişmiş ve Çavuş gibi isimlerle bulunur. Üzümden birçok yiyecek elde edilir.
Üzüm nerelerde kullanılır?
Pekmez, reçel ve içecek bunlardan bir kaç tanesidir. Aynı zamanda kurutularak da tüketilir. Alternatif tıpta yüzyıllardır bu şekilde hem tüketilip hem de birçok ilaç elde edilmiştir. Kaynatılıp suyu tüketildiğinde mide ve bağırsaklardaki toksinleri temizler.
Bağırsak florasını dengeleyerek ishal ve kabızlık gibi sindirim sorunlarının yaşanmasını önler. Bazı alternatif tıp uzmanlarına göre 21 kuru üzümün kaynatılıp tüketilmesi etkili olduğu söyleniyor. Karaciğeri toksinlerden arındıran kuru üzüm suyu her gün tüketilmesi tavsiye edilir.
Üzümün kalorisi düşüktür ama tane olarak değil salkım olarak tükettiğinizde aşırı kilo almaya neden olur. Gereğinden fazla tüketilirse vücutta aşırı karbonhidrat yüklenmesine neden olur. Türk Aşçı Haberleri Üzüm aşırı tüketildiğinde hazımsızlık sorunlarına yol açar.
Üzümün Zararları nelerdir dediğimizde;
Bazı durumlarda ishal olmanıza ve midede gaz birikmesine neden olabilir. Fruktoz hassasiyeti olanların üzüm tüketmesi zararlıdır. Eğer tüketirlerse hazımsızlık ile birlikte aşırı karın ağrısına neden olabilir. Aşırı üzüm yemek böbrek fonksiyonlarına zarar verebilir.
Yine aşırı tüketiminde bağırsakta emilim sorunlarına yol açabilir. Üzümün sindirimi sonucunda geriye kalan sindirilmemiş besin ögeleri, bağırsaktaki bakteriler tarafından sindirilir ve gaz açığa çıkar. Türk Aşçı Haberleri Bu gaz şişkinlikle birlikte karın ağrısına neden olabilmektedir. Üzümün lifli yapısı midenizin sindirim yapmasını zorlaştırdığı için mide bulantısı ve kusmaya kadar bir çok soruna neden olabilir.
Kuru üzümün faydaları ve zararları nelerdir? Kuru üzüm ne işe yarar, karaciğer faydalı mı?
Üzümün çiğ olarak değil de kurutulmuş haline kuru üzüm denir. Kuru üzümün insan vücuduna birçok faydası vardır. Saymakla bitmeyen bu mucizevi besin halk arasında kan yapıcı etkisi olduğu için ülkemizde tüketimi çok yaygındır. Bu mucizevi besin olan kuru üzüm, içeriğinde bulunan mineraller, vitaminler ve antioksidanlar bulunduran besin doğanın bize sunmuş olduğu bir hediyedir.
Tek başına tüketildiği halde lezzetli olan bu besin ayrıca yemeklerde de kullanımı çok yaygındır. Doğanın bize sunmuş olduğu Kuru üzümün faydaları nelerdir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Kuru üzüm ne işe yarar, karaciğer faydalı mı? İşte detaylar…
Kuru Üzümün Faydaları
Kurutulmuş olan üzüm kansızlığı önler, kan yapar, Kilo Vermeye Yardım Eder
Kuru üzüm içeriğinde bulunan antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirir, üst solunum yolları hastalıklarının önüne geçer.
Kurutulmuş olan bu şifa deposu besin kanser oluşumunu engeller, kanserli hücrenin iyileşmesinde önemli rol oynar.
Bakır ve magnezyum açısından zengin olan bu mucizevi besin kemiklerin güçlenmesini sağlar.
Kuru üzümün sinir hücrelerini güçlendirir, unutkanlığı önler.
Tansiyonun düşmesini sağlar ayrıca kan basıncını dengelemektedir.
Kuru üzümün kalorisi ve Kuru üzümün besin değeri
Kuru üzüm (30 gram) 91 kaloridir.
Kuru üzüm (30 gram) besin değeri %92 Karbonhidrat, %4 Protein, %4 Yağ içerir.
Kuru Üzümün Zararları
Kuru üzüm tüketmeyi seven insanlar kuru üzüm kilo aldırır mı konusunda tedirgin olmaktadırlar. Türk Aşçı Haberleri Şifa deposu olan bu mucizevi besin olan kuru üzümün fazla tüketilmesi kilo alımına sebep olabilir. Çünkü şeker içeriği ve kalorisi yüksek olan bir besindir.
Ayrıca kuru üzümü çok fazla tüketmek vücutta alerji meydana gelmesini sağlar.
Kuru üzüm tüketen insanlar tarafından merak konusu olan sorulardan birisi Siyah kuru üzüm ishal yapar mı? gibi sorular sorulmaktadır. Ebetteki her şeyin fazla tüketilmesi zararlıdır. Kuru üzümünde fazla tüketilmesi ishal sorunun doğurabilir.