Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt

Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt

Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt nasıl yapılır? Yoğurt mayalama tekniklerinde Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt nasıl mayalanır? Yoğurt çeşitlerinden Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt mayalama...

Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt Tarifi

Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt Tarifi...
"Şef Zülfiye Duruoğlu‎"
 
Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt nasıl yapılır? Yoğurt mayalama tekniklerinde Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt nasıl mayalanır? Yoğurt çeşitlerinden Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Evinizde Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt yapmak için şeflerin özel tariflerinden yoğurt mayalama tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere Türk mutfağı şeflerimizden Zülfiye Duruoğlu‎’nun kaleminden Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt mayalama tarifi…
 
En İyi Yoğurt Tariflerinden Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt Nasıl Yapılır? 
Aromalı Yoğurt Tariflerinden Avokadolu Ev Yapımında Kullanılan Malzemeler:
 
*     5 Litre Süt
*     1 Avokado (Olgunlaşmış)
*     1 Yemek Kaşığı Yoğurt (Ev Yoğurdu)
*     1 Adet Küp Şeker
*     1Fiske Tuz
 
En Lezzetli Yoğurt Tariflerinden Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt Yapılış Tarifi:
 
Sütü tencereye koyunuz ve pişirmeye başlayınız. Süt kabarmaya başlayınca kepçeyle havalandırarak karıştırınız. Süt tenceresinin altını kısınız ve ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam ediniz.
 
Kaynamakta olan süt tenceresinin kenarına baktığınızda sütün yaklaşık 1 parmak eksildiğinde kaynama işlemini sonlandırınız. Yoğurt mayalayacağınız kaba sütü boşaltınız.
 
Mayalamak için sütün ideal sıcaklığa gelmesini bekleyiniz.
En uygun sıcaklık 42-45 derecedir. Termometre yoksa parmağınızı süte batırarak ısısını kontrol ediniz. Parmağınızı süte soktuğunuzda 10 saniye kadar süre parmağınızın ısıya dayanabileceği sıcaklığa (hafif bir yanma hissi duyacağı) geldiği zaman sütü mayalayınız.
 
Avokadonun dış kabuğunu soyunuz ve çekirdeğini çıkarınız. Blender veya çatalla olgunlaşmış avokadoyu püre haline getiriniz. Avokado püresinin içerisine maya olarak kullanacağınız yoğurdu ve üzerine biraz mayalayacağınız sütten ekleyiniz. Blenderda veya çatalla pütürsüz olana kadar eziniz (süzgeçten geçiriniz).
 
Yoğurt mayalayacağınız sütün içerisine tuz, şeker ve bu püreyi dökünüz. Pürenin sütün içerisinde homojen dağılmasını sağlayınız. (Sütün içerisine el blendere tutabilirsiniz)
 
Mayalanma süresi boyunca sütün ısısının koruması şarttır. Isının korunması için kalın bir örtüyle sarınız veya fırında mayalayınız.
 
Oda sıcaklığında 3-3,5 saat mayalanmaya bırakınız . Sürenin sonunda avokadolu yoğurdun üzerindeki kalın örtüyü alınız. Yoğurdun sıcaklığı geçince buzdolabına yerleştiriniz.Avokadolu yoğurdu buzdolabında 12 veya 24 saat dinlendiriniz. Avokadolu yoğurdunuzu istediğiniz tarifde sade yoğurt gibi kullanabilirsiniz.
 
Avokadolu Ev Yapımı Yoğurt
Avokadolu Türk Yemekleri Kitabımızdan Siz Ve Sevdikleriniz İçin Bir Tarifimiz.
Avokado püresine yoğurdu karıştırdınız ama herhangi bir şekilde bir nedenle tüketemediniz. 
 
Bekleme sonucunda kararma oluşuyor yeme isteğini yok ediyor. 
Muzdaki gibi kararma oluşuyor ama avokadoyu mayaladığınız zaman bu kararma hiçbir zaman oluşmuyor.
Kaliteli bir yeme, tüketme oluşuyor ve avokadolu ev yapımı yoğurdun diğerine göre yemesi çok zevkli...
 
Afiyet ve şifa olması dileğiyle...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler