Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...

Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...

Muğla mutfağında da, en az diğer tüm mutfak kültürlerinde olduğu gibi Sütlü Kabak, Kabak Kavurma, Kabak Mücver gibi bazı kabak yemeklerini...

Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim üyesi ve Mutfak araştırmacısı şef "Selma Atabey"e ozel tariflerinden olan en iyi Mücver tariflerinden Kabak Mücver, en iyi kabak yemeklerinden Kabak Kavurma, En Meşhur Muğla Yemeklerinde Sütlü Kabak yemekleri için teşekkür eder çalışmalarında ve kariyerinde Türk aşçı haberleri olarak başarılar dileriz.
 
Türk Aşçı Haberleri yemek arşivi Olarak; şimdi şef Selma Atabey’in yorumu ile kendi kaleminden Muğla mutfağında en iyi kabak yemekleri tariflerine geçelim…
 
Kabağın tarihine baktığımızda Portekiz gemileriyle Avrupa’ya ulaştırılmış. Daha sonra Uzakdoğuya. 1400’lü yılların sonlarında gerçekleşen bu olaylarla birlikte kabak Osmanlı saray mutfağına da giriyor. 
 

Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...

Birçok özel yemekle de Kabağın ismi anılıyor. Keşkül-i kabak örneğinde olduğu gibi. Muğla mutfağında da, en az diğer tüm mutfak kültürlerinde olduğu gibi özel kabak yemekleri var.
 
Kabak Mücver gibi bazı kabak yemeklerini aynı veya benzer tariflerle yapıldığını görüyoruz. Ekşileme örneğindeki gibi bazılarının ise tamamen yöresel kimliği yansıttığını söyleyebiliriz. 
 
Girizgahtan anlaşılacağı üzere kabakla devam ediyoruz tariflerimize, dün söz verdiğim gibi. Ekşileme yapmıştık biliyorsunuz. Bu gün 3 kabak yemeği daha yapalım istiyorum. Bunlarla bitmiyor kabak yemekleri ama devam niteliğinde olsun diyelim. Kabak kavurma, sütlü kabak ve mücver.
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Mücver Tarifi;
Muğla Yemek Kültüründe Kabak Mücver İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     2 Adet Kabak
*     2 Adet Taze Soğan
*     Bir Kaç Sap Isıra
*     1/3 Demet Dereotu
*     1/3 Demet Maydanoz
*     4 Kaşık Lor Peyniri
*     2 Adet Yumurta
*     4 Kaşık Un
*     Tuz Ve Karabiber
*     Kızartma İçin Sıvıyağ
*     Servis İçin Sarımsaklı Yoğurt
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Kabak Mücver Yapılış Tarifi;
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...
Rendelenmiş kabak (suyu sıkılmış) doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, sıra ve diğer malzemeler karıştırılır. Kızgın yağ içerisine kaşık ile dökülüp şekillendirilir. Bir tarafı pişince diğer tarafı çevirilerek pişirilir. Kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı emdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilmesi tavsiye edilir.
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kabak Kavurma Tarifi;
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...
Muğla Yemek Kültüründe Kabak Kavurma İçin Kullanılan Malzemeler;
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...*     2 adet kabak
*     1/2çay bardağı zeytinyağı
*     2 orta boy soğan
*     4 diş sarımsak
*     1 adet köylü biberi
*     1 adet salçalık biber (kapya)
*     Tuz
*     Karabiber
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Kabak Kavurma Yapılış Tarifi;
Kabaklar tavla zarı doğranır. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağı içerisinde kavrulur. İnce doğranmış biberler koyularak kavurmaya devam edilir. Doğranmış kabakların içerisine sarımsaklar da doğranarak kavrulan soğanları içerisine ilave edilir.
 
Harlı ateşte sürekli çevirilerek sulandırmadan sotelenir. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
 
Muğla Mutfak Kültüründe Sütlü Kabak Tarifi;
Muğla Yemek Kültüründe Sütlü Kabak İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     2 Adet Kabak
*     1 Adet Soğan
*     1 Kaşık Toz Biber
*     1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     2 Bardak Süt
*     Tuz Ve Karabiber
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Sütlü Kabak Yapılış Tarifi;
Kabaklar kuşbaşı doğranır. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağı içerisinde ağır ateşte terleterek pişirilir. Toz biber ile kavurmaya devam edilir. İçerisine kabak ilave edilip sürekli karıştırılarak kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir.
 
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Kabak Yemekleri...
Oda ısısında süt yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılır. Isı çok yüksek olmamalıdır. Tuz pişme tamamlandıktan sonra ilave edilmelidir. Çünkü tuz sütün kesilmesine neden olabilir. Bu nedenle en son tuz ve karabiber ile tatlandırılarak ocaktan alınır.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "En iyi Mücver tariflerinden Kabak Mücver, en iyi kabak yemeklerinden Kabak Kavurma, En Meşhur Muğla Yemeklerinde Sütlü Kabak yemekleri" tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler