Konya Mutfağında

Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Nasıl Yapılır?

Yöresel mutfaklarımızdan Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel Yemek Tariflerinden ördek yemekle..

Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Nasıl Yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Geleneksel Türk mutfağındaki ördek yemekleri hakkında şeflerin özel Yemek Tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Nasıl Yapılır?İşte sizlere Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Nasıl Yapılır?” Tarifini Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. Türk mutfağı şeflerimizden Yılmaz Seçim’e teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.
 
Şimdi Dr. Öğr. Üyesi Şef Yılmaz Seçim’ İn Yorumu İle Nefis Ördek Tarifimize;
Türk mutfağının her zaman göz bebeği av etleri olmuştur. Sadece av sonucu değil yetiştirilen ördek, kaz ve sülün gibi hayvanların yemekleri de Konya da bol miktarda yapılırdı. Günümüzde her ne kadar azalsa da hala sevilerek tüketilen bir yemek paylaşıyorum bugün, KOGAT ailesine afiyet olsun...
 
Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Nasıl Yapılır?
Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Tarifinde Kullanılacak Malzemeler
 
*     1 adet ördek
*     2 litre su
*     1 tatlı kaşığı tuz
*     1 adet kuru soğan
 
Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Bademli Pilav İçin;
*     3 su bardağı pilavlık pirinç
*     3 su bardağı ördeğin haşlandığı su
*     1 tatlı kaşığı tuz
*     100 gram kabuksuz badem
*     1 adet çubuk tarçın
*     1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
*     200 gram sade yağ (1 yemek kaşığı bademleri kavurmak için ayrılacak)
*     2 adet kuru soğan (ördeğin dışına sürmek için)
*     250 gram sade yağ (ördeği kızartmak için)
 
Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" Nasıl Yapılır?
Konya Mutfağında "Yağlı Ördek" İşlem Basamakları;
- Ördeği ayıklayıp yıkayın, tencerede su ve 1 adet kuru soğan  ile ateşe koyup haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alıp kapağını örtün ,yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuzunu atarak 10 dakika daha pişirin, sonra süzgece alarak bekletin.
- 2 adet kuru soğanı rendeleyip suyunu tülbent ile süzün.Ördeğin her yerine fırça yardımıyla sürüp 30 dakika bekletin.
- Pirinci ılık tuzlu suda ıslatıp soğuyuncaya kadar bekletin. Duru su gelene kadar yıkayıp süzün.
- Ördeğin haşlandığı sudan 3 su bardağı suyu tencereye alın Kaynamaya başlayınca pirinçleri, çubuk tarçın ve taze çekilmiş karabiberi salın. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden alın.
- 1 yemek kaşığı yağda bademleri kavurup ekleyin.
-  Kalan yağı kızdırıp yüzüne gezdirin. Çok hafif ateşte 20 dakika demlendirin.
- Tavada yağı kızdırın, ördeği çevirerek kızartın. Tabağa aldığınız pilavın üstüne yerleştirin ve servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli şeflerin özel Yemek Tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler