Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Nasıl Yapılır?

Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Nasıl Yapılır?

Muğla mutfak kültüründe çok fazla yemek olup farklı tekniklerle yapılmakla birlikte çok sık kullanılan birkaç pişirme tekniği var. Yoğurtlama...

Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Nasıl Yapılır?Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Nasıl Yapılır?
Muğla mutfak kültüründe çok fazla yemek olup farklı tekniklerle yapılmakla birlikte çok sık kullanılan birkaç pişirme tekniği var. Yoğurtlama, ekşileme (sündürme, sarkıtma), bulgurlu, yumurtalı kavurma gibi. Bu çok kullanılan tekniklere sütlemeyi de ilave etmezsek olmaz. Yemekler genellikle baharat sız yapılır. 
 
En fazla renk (toz kırmızı biber) kullanılır ki o da kendi bahçelerinde yetiştirdikleri biberlerden kendi elleriyle kurutup öğüttükleri biberdir. Market işi, paketli toz biberlere benzemez, rengi de tadı da yoğundur. Yemekleri renklendirmek için salçadan evvel renk kullanılırmış, şimdilerde ikisi de kullanılıyor. 
 
Bunun haricinde baharat kullanımı yoktur kişisel tercihler hariç geleneksel yemeklerde. Tatlandırmayı sarımsak, zeytinyağı ve limon ile hazırladıkları sos ile yapıp teltör demişler. 
 
Nar veya turunç ekşisi (kızıl ekşi), limon tuzu, sarımsak ile tatlandırmış, ekşileme demişler. Süt ile bağlayıp tatlandırmışlar sütleme demişler. Keyifle, kendinden geçerek, ne kadar sevdiğini mimiklerine bile yansıtarak anlatırken sütlemeyi Nefise teyzem, "tuzu en son atacaksınız, eğer baştan atarsan süt kesilir. 
 
Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Nasıl Yapılır?
Birde sütü koyduğunda ateşin çok olmayacak. demişti. Bunlara da dikkat etmenizi önererek Hatice Boz hanımefendiye tarif ve yemek yapımı için teşekkür ediyorum.
 
Muğla Mutfağından Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Tarifi; Şef Selma Atabey
Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Kullanılan Malzemeler;
 
*     Kabak Çiçeği Ve Yaprağı
*     1 Avuç Bulgur
*     1 Baş Soğan
*     1.5 Bardak Süt
*     1/2 Demet Isıra Otu
*     Tuz
*     1 Kaşık Toz Kırmızı Biber
*     1 Kaşık Tereyağı
*     1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
 
Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Yapılış Tarifi;
Soğan yemeklik doğranıp yağ ile kavrulur. 
İnce toz biber, doğranmış kabak çiçeği ve yaprakları ilave edilip biraz daha kavrulur. 
Doğranmış ısıra ve bulgur ilave edilip üzerine gelecek kadar su koyulur. 
Yapraklar yumuşayıp suyunu çektiğinde sütü ilave edilir ve kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. 
Süt ile birlikte kaynamaya başladığında tuzu ilave edilip ateşten alınır. 
Sıcak yenebilir ama illaki ılık sofraya gelmesi tercihimdir.
 
Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi Nasıl Yapılır?
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Şef Selma Atabey'in yemek arşivinden Yöresel yemeklerden iftar menülerinde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Evde Kabak Çiçeği Sütlemesi tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler