Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...

Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...

Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara nasıl yapılır? Nefis Izgara yemeklerindeki muhteşem, Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara yemeğini iftar sofralarınız...

Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın SırlarıEvde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...
 
Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara nasıl yapılır? Nefis Izgara yemeklerindeki muhteşem, Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara yemeğini iftar sofralarınız için de hazırlayabilirsiniz. İftar menülerinizde 'de kullanabileceğiniz  tavuk Izgara lezzetini bugüne kadar farklı Pişirme tekniği ile evinizde yapmayı denediniz mi?
 
Evinizde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? İşte tüm bu sorularınızın cevabı Türk mutfağının ünlü şeflerinden şef Selçuk Üstekidağ” ın kaleminden ve En sağlıklı beyaz etlerden olan özel Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları tarifimizde…
 
Modern Türk Mutfağı, füzyon Mutfağı ve araştırmacı kişiliği ile mutfak kültürümüze yeni lezzetler kazandırmanın yanı sıra vermiş olduğu destek ve ilgili çalışmaları için "Şeflerimizden Selçuk Üstekidağ" a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri olarak yemek hakkındaki tanıtıcı yorumlarımızdan sonra şimdi gelelim şefimizin kaleminden Izgara lezzetlerimizden Pratik Tavuk Izgara tarifine…
 
Tavuk Göğüsten Evde Lezzetli Ve Pratik Izgara Tavuk Yapmanın Sırları..
 
Tavuk Göğüs Ya Da Mutfak Deyimiyle Tavuk Bonfile; 
lifli ve yağsız dokusu ve pişirme sırasında kuruma yapması sebebiyle pek çok kişi tarafından sevilmeyen, tercih edilmeyen bir bölümüdür tavuğun.. Ancak bu lifli ve yağsız yapısı bonfileye tavuğun en sağlıklı bölümü olma özelliğini de kazandırıyor.. 
 
Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...Yıllar süren denemeler sonucunda tavuk bonfileyi dışı nar gibi kızarmış, içi iyi pişmiş ama sulu bir halde pişirmenin yöntemini buldum..
 
Çalıştığım bir çok restoranın menüsünde yer verdiğim bu güzel ve sağlıklı proteini doğru ve kolayca pişirmenin yöntemini sizlerle paylaşmak istiyorum..
 
İlk kural tavuğun kalınlığı. Tavuk bonfileyi 1- 1,5 cm kalınlığında filetolar halinde kesmelisiniz. Böylece dışının pişme süresinde içi de pişmiş olacaktır.
 
Tavuğu ince kestikten sonra bir tabağa alın ve üzerini çok az zeytinyağı ile yağlayın. İstediğiniz baharatları kullanarak lezzetlendirin. Ben pul biber, kekik ve karabiber tercih ediyorum.
 
Tavuğu önceden marine etmenize gerek yok. Pişirmeden hemen önce yağlayıp baharatlamanız kâfidir.
 
Bir tavaya çok az yağ alıp iyice kızdırın. Tavuğa dokunmadan 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Sonra tek hareketle çevirin ve yine dokunmadan 3-4 dakika pişmeye bırakın.
 
Dokunursanız içindeki nemin dışarı çıkmasına ve böylece içinin kuruyup, dışının çıtırlığını kaybetmesine sebep olursunuz.
 
Pişme işleminin tamamlanmasına yakın küçük bir parça tereyağı ekleyerek ekstra bir lezzet ve doku katmanı sağlayabilirsiniz.
 
Bu kuralları takip ederek sadece 15 dakikada sıfırdan ızgara tavuk bonfile yapabilirsiniz. Hem hızlı hem lezzetli hem de sağlıklı...
 
Türk Aşçı Haberleri Notlar; 
1- Geleneksel Türk mutfağı Lezzetlerimizden Pratik Izgara Tavuk yemeğini nefis iftar sofralarınızda ve iftar menülerinizde ana yemek olarak ‘da değerlendirebilirsiniz.
 
Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...
2- Türk aşçı haberleri olarak sizler için derlediğimiz Anadolu Mutfağında bu nefis ve Türk Mutfağı yemeklerimizden Tavuk Göğüsten Evde Lezzetli Ve Pratik Izgara Tavuk Yapmanın Sırları tarifimizi Pişirme tekniği ile denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler