Evde Haşhaşlı Burma Çörek...

Evde "Haşhaşlı Burma Çörek" hakkında Şeflerin Özel Çörek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Muhsin Ertürk" den Özel Evde iftar ve Sahur Menülerinden...

Evde Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi...
 
Sofralarımızın bereketi Haşhaşlı Burma Çörek sizler için tam ölçülü tarifiyle... Dışarı çıkamadığımız bu günlerde en iyisi evde ailemiz için kendi Çöreginizi yapmak. Şimdiden kolay gelsin...
 
Klasik Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek iftar ve sahur sofralarınızda...
Peki evde Haşhaşlı Burma Çörek nasıl yapılır? en lezzetli iftar lezzetlerinden evde "Haşhaşlı Burma Çörek" yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Daha önce iftar menülerinde "Haşhaşlı Burma Çörek" yapmayı denediniz mi? 
 
Evde Haşhaşlı Burma Çörek...
Evde "Haşhaşlı Burma Çörek" hakkında Şeflerin Özel Çörek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Muhsin Ertürk" den Özel Evde iftar Menüleri ve Sahur Menülerinde afiyetle yiyesiniz diye "Haşhaşlı Burma Çörek" Tarifi. 
 
Evinizde Haşhaşlı Burma Çörek tarifini Mutlaka Denemelisiniz !!! Evde Haşhaşlı Burma Çörek Nasıl Yapılır? "Şef Muhsin Ertürk"
 
Bizde  Türk Aşçı Haberleri Olarak Yöresel mutfaklarımız ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne vermiş olduğu destek için "Şeflerimizden Şef Muhsin Ertürk" ya teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Çörek Tarifinden Haşhaşlı Burma Çörek "Muhsin Ertürk"
 
Şeflerin Özel Çörek Tarifinden Haşhaşlı Burma Çörek Kullanılan Malzemeler ;
 
*     3,5 Çay Bardağı Ilık Su
*     1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
*     3 Çorba Kaşığı Kuru Maya
*     3 Çorba Kaşığı Toz Şeker
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     3 Çorba Kasesi Un 
 
Şeflerin Özel Çörek Tarifinden Haşhaşlı Burma Çörek İç Harcı İçin;
 
*     1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
*     1 Su Bardağı Dövülmüş Haşhaş
*     1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz içi
 
Şeflerin Özel Çörek Tarifinden Haşhaşlı Burma Çörek Hazırlanış tarifi;
Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur. Yoğurduğunuz hamuru 45 dereceye sahip bir ortamda 10 dakika üzeri kapalı olacak şekilde dinlendiriniz. 
 
Dinlendirilmiş olan hamurları 3 eşit parçaya bölerek ayırınız ve yumaklar elde ediniz. Her bir yumak elde ve oklava yardımı ile açılır. Ceviz, haşhaş yağ ile karıştırılarak iç harcı elde edilir. Hamur açılır iç harç her tarafına yayılır ve 3 eşit parçaya uzunlamasına kesilir. 
 
Kesilen tüm parçalar üst üste konulur ve el ile açılır. Açılan harç tekrar 4 e bölünerek uzunlamasına açılır. Her iki uç kısım biri biri dışa olacak şekilde katlanır ve bu şekilde burgu elde edilir. 
 
Elde edilen uzun çubuklar şeklinde tepsiye dizilir ve eşit oranda 4 e kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 40 c ortamda 10 dk. Dinlendirilir. 200 c fırında 10-12 dakika pişirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli İftar Ve Sahur Menülerinden "Yemek" tariflerimizi, "En Pratik Ve En Ekonomik İftar Ve Sahur Menüleri" ve "İftara ve sahura Ne Yapsam? Diyenlere Ramazan Menüsü" Tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler