Evde Ispanaklı Şöbiyet Böreği

Evde En Kolay "Ispanaklı Şöbiyet Böreği" hakkında Şeflerin Özel Börek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Harun Aksu" dan Özel Evde iftar ve Sahur..

Evde Ispanaklı Şöbiyet BöreğiEvde Ispanaklı Şöbiyet Böreği
Şeflerin özel Börek Tariflerinden Evde Ispanaklı Şöbiyet Böreği Nasıl Yapılır? "Şef Harun Aksu"
Bu nefis evde Ispanaklı Şöbiyet Böreği tarifi ile evinizde harika Börekler yapacaksınız. Bütün islam aleminin ramazan ayı mübarek olsun. Sofralar bereketle, kalpler huzur ve sevgi ile dolsun.
 
Sofralarımızın bereketi Ispanaklı Şöbiyet Böreği sizler için tam ölçülü tarifiyle... İster iftar sofrası için ister sahur sofrası için sizler de evlerinizde harika Börekler yapabilirsiniz.
 
Dışarı çıkamadığımız bu günlerde en iyisi evde ailemiz için kendi Böreğimizi yapmak. Şimdiden kolay gelsin...
 
Sofralarımızın bereketi klasik Ispanaklı Şöbiyet Böreği iftar sofralarınızda.
Peki evde Ispanaklı Şöbiyet Böreği nasıl yapılır? en lezzetli iftar lezzetlerinden evde "Ispanaklı Şöbiyet Böreği" yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Daha önce iftar menülerinde "Ispanaklı Şöbiyet Böreği" yapmayı denediniz mi? 
 
En Kolay Evde "Ispanaklı Şöbiyet Böreği" hakkında Şeflerin Özel Börek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Harun Aksu" dan Özel Evde iftar ve Sahur Menülerinde afiyetle yiyesiniz diye "Ispanaklı Şöbiyet Böreği" Tarifi…
 
Yöresel mutfaklarımızdan Antep Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne vermiş olduğu destek için "Şeflerimizden Şef Harun Aksu" ya teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Herkese Merhaba ben "Şef Harun Aksu" Türk Aşçı Haberlerine Özel Ispanaklı Şöbiyet Tarifim;
 
Bu Böreği Mutlaka Denemelisiniz !!! Hazır Yufka İle Ispanaklı Şöbiyet Börek
Sizler tarafından çok ilgi gören ve çok sevilen Ispanaklı Şöbiyet Böreği tarifini ve malzemelerini aşağıya bırakıyorum. Sizler de evde kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Ispanaklı Şöbiyet Böreği Tarifi "Şef Harun Aksu"
Ispanaklı Şöbiyet Böreği İçin Gerekli Malzemeler;
 
*     16 Adet Baklavalık Yufka
*     1 Adet Büyük Boy Soğan
*     100 Gram Tam Yağlı Beyaz Peynir
*     150 Gram Tereyağ
*     500 Gram Ispanak
*     Yarım Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*     2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 
Ispanaklı Şöbiyet Böreği Yapılış Tarifi
İlk olarak ıspanakları haşlayarak başlayalım. Isınmış suyun içinde 5 dakika çok fazla öldürmeden haşlayacağız. Bir kenarda bir sos tavasında yağı eritelim. (Yağ eriyince üzerindeki köpükleri alalım)
 
Haşlanan ıspanakların suyunu süzelim ve rondodan geçirerek püre haline getirelim.
 
Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ alalım, ısınınca yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek kavuralım. Soğanlar kavrulunca karabiber, tuz ve pul biberi ekleyerek tekrar karıştıralım ve ıspanağı ekleyelim. Biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım harcı soğumaya bırakalım
 
Böreği yapacağımız tepsiyi yağlayalım
İki yufkayı açıp biraz yağladıktan sonra ıspanak püresini ekleyip her yerine yayalım 14 kat yufka olana kadar bu işleme devam edelim.En son üzerine 2 kat yufka açıp kare dilimler keselim. İçine peyniri yerleştirip şöbiyet şeklinde katlayalım tepsiye alalım ,üzerini erittiğimiz yağ ile yağlayalım.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında alt üst fanlı 25 dakika boyunca kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri fırından alalım ve servise hazır.
Afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu İftar ve Sahur Çorbaları, nefis ve lezzetli Hamur işi Tariflerinden Ispanaklı Şöbiyet Böreği tarifini ve En Ekonomik İftar Ve Sahur Menülerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler