• Evde Börek Nasıl Yapılır?

    Evde Börek Nasıl Yapılır?

  • Evde Börek Nasıl Yapılır?

    Evde Börek Nasıl Yapılır?


Evde Börek Nasıl Yapılır?

Börek sevgimi bilmeyen kalmadı sanırım.. Yapmayı da yemeyi de seviyorum.. Dün markete gittiğimde baklavalık yufka almıştım.. Tatlı bir şeyler yapmaktı niyetim ama..

Evde Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Evde Peynirli Börek Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Evde Peynirli Börek Yapmayı Denediniz mi? Peynirli Börek hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Selçuk Üstekidağ" a Özel Bir Peynirli Börek Tarifi…
 

Evde Börek Nasıl Yapılır?

Modern Türk Mutfağı, Füzyon Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Selçuk Üstekidağ" teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Evde Börek Nasıl Yapılır? "Şef Selçuk Üstekidağ"
Börek sevgimi bilmeyen kalmadı sanırım.. Yapmayı da yemeyi de seviyorum.. Dün markete gittiğimde baklavalık yufka almıştım.. Tatlı bir şeyler yapmaktı niyetim ama kendimi börek yaparken buldum.. Nasıl yaptığıma gelince..
 
Peynirli Börek Tarifi
Peynirli Börek Kullanılan Malzemeler
*     1 Paket Baklavalık Yufka
*     300 Gr Kaşar Peyniri
*     3 Yumurta
*     3 Bardak Süt
*     1 Paket Kabartma Tozu
*     Yarım Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
*     Üzerine Sürmek İçin Tereyağı
 
Peynirli Börek Yapılış Tarifi
Bir kabın içerisinde süt, yumurta, kabartma tozu ve ayçiçek yağını iyice karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. 
 
Evde Börek Nasıl Yapılır?
Bir adet baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve fırçayla hafifçe yağlayın. Sonra bir kat daha yufka ve yine çok az yağlayın. Bu şekilde beş kat yufka koyduktan sonra, bir kepçe sos alıp yufkaların üzerine yayın. 
 
Sonra teker teker üç yufkayı daha bu şekilde üzerine sos yayarak yerleştirin.. 300 gr kaşarı rendeleyin ve tepsiye yayın. Sonra kalan yufkaları yine aralarına sos ekleyerek dizmeye devam edin. 
 
En üst katı yine en alttaki gibi yufkaların arasını yağlayarak yerleştirin. En üst katı eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte dilimleyin. 
 
Evde Börek Nasıl Yapılır?
Bir saat kadar bekletin. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sonra dikkatlice bir başka fırın tepsisine ters çevirin ve 5 dakika daha üzerini kızartın. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin ve servis edin.
 
Afiyet olsun..
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Hamur işi Tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler