Süper Tarif; Ayva Boranisi

Süper Tarif; Ayva Boranisi

Mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları...

Osmanlı Yemek Kültürü ve Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim'e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden "Süper Tarif; Ayva Boranisi"
Ayva Boranisi Kullanılacak Malzemeler
 
*     3-4 Adet İri Ayva
*     1 Kaşık Tereyağı
*     Yağsız Koyun Eti
*     1 Fincan Pekmez
*     V1 Bardak Haşlanmış Nohut
*     Tuz
 
Ayva Boranisi İşlem Basamakları
 
-Tencereye yağı koyun ,etleri çevire çevire pişirin.
-Ayvaları yıkayın, soyarak dilimleyin.
-Önce haşlanmış nohut ,ardından ayvalar, pekmez ve tuz ilave ederek suyunu ayarlayın.
-Et pişmeden ayva konulursa etin pişme zamanı uzar .
-Kısık ateşte pişirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Osmanlı yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler