Kozalak Yakut Mantı

Kozalak Yakut Mantı

Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki...

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında yöresel mutfaklarımız, yöresel yemeklerimizde nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Kozalak Yakut Mantı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
şeflerin özel Yemek Tariflerinden;
Kozalak Yakut Mantı;
Kozalak Yakut Mantı Kullanılacak Malzemeler;
 
*     3 Adet Yufka
*     200 Ml Sıvı Yağ
*     250 Gram Kıyma
*     1 Adet Orta Boy Soğan
*     2 Adet Yeşil Biber
*     2 Adet Orta Boy Domates
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1/2 Çay Kaşığı Pul Biber
 
Kozalak Yakut Mantı Üzeri İçin
*     500 Gram Yoğurt
*     2 Diş Sarımsak
 
Kozalak Yakut Mantı İşlem Basamakları;
-Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Daha sonra elde ettiğiniz her üçgeni ortadan ikiye bölerek, toplamda 48 parça uzun üçgen parçalar elde edin.
 
-Her bir parçayı ince bir pipet yardımıyla sarın, uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın.
 
-Sarılmış yufkaları kızgın yağda kızartın.
 
-Kıymalı sos için; soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
-Kıymalar pişince salçayı ve küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Son olarak tuzunu ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alın.
 
-Üzeri için; sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın.
 
-Kızaran yufkaları geniş düz bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos ekleyin. Aynı işlemi ikinci kat için de tekrarlayın ve sıcak servis edin.
 
Türk mutfağında binbir çeşit mantı çeşidi vardır. buda özellikle çocukların severek tükettiği bir mantı çeşidi afiyet olsun...
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve yöresel hamur işi tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler