Fatih Sultan Mehmed’in Kuvvet Macunu...

Fatih Sultan Mehmed’in Kuvvet Macunu...

Erkeklerde iktidarsızlığa, kadın 'larda cinsel soğukluğa karşı uzun yıllardan beri keçiboynuzu (harnup) ve havuç kürlerini önermekteyim. Keçiboynuzu, hem iktidarsızlığa karşı...

Fatih Sultan Mehmed’in Kuvvet Macunu...
Cinsel performansınızdan memnun değilseniz, üzülmeyin. İstanbul’u fethederek, yeni bir çağ başlatan Fatih Sultan Mehmet bile ‘kuvvet macunu’ kullanıyordu. Tarifini verdiğimiz keçiboynuzu, taze havuç suyu ve kereviz-maydanoz kürlerini uygulayın, sonucu görün
 
Günümüzde iktidarsızlığın çok çeşitli nedenleri olabilir. Uzmanlar, Osmanlı Kuvvet Macunlarında duygusal stresin, bazı ilaçların, aşırı alkol tüketiminin ve sigaranın iktidarsızlığa veya cinsel soğukluğa neden olabileceğini belirtmektedir. Ebter (kısır) tohumlardan elde edilen ürünler de benzer sonuçlara neden olabilmektedir. Bugün sizlere cinsel şikayetlerinize karşı uygulanabileceğiniz bazı bitkisel kürlerden bahsedeceğim. 
 
Osmanlı Saray Mutfağında 
Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda cinsel soğukluğa karşı uzun yıllardan beri keçiboynuzu (harnup) ve havuç kürlerini önermekteyim. Keçiboynuzu, hem iktidarsızlığa karşı hem de sperm sayısını yükseltmekte şaşırtıcı derecede etkilidir. Fitoterapi (bitkisel tedavi) ile ilgili farklı kitapları incelediğinizde iktidarsızlığa karşı maydanoz, hint yer elması, zencefil, çemenotu, anason ve rezenenin sıkça önerildiğini görürsünüz. 
 
Roma İmparatorluğu döneminde iktidarsızlığa karşı kereviz önerilmiştir. Osmanlı padişahlarına için yapılan kuvvet macunlarının içeriğinde ağırlıklı olarak kök zencefil, karanfil, kereviz tohumu, kebabe ve karabiber bulunurdu.
 
Kuvvet Macunu Hazırlanışı

Topkapı Sarayı arşivi E.93 no’lu vesikada Fatih Sultan Mehmet Han için Arap ve Acem hukemasının hazırladıkları macunun tarifi yer alır. 
 
Macunun yapımında kullanılan besinler şunlardır: 
Karanfil, kebabe, karabiber, tarçın, kereviz tohumu, anason tohumu, pire otu tohumu, ısırgan tohumu, havuç tohumu, şalgam tohumu, turp tohumu, mastaki, sinameki, ak günlük, üzerlik tohumu, acı badem yağı, çörek otu, bal ve misk. 
 

Bu macun aynı zamanda çocuğu olmayan kadınlara ve maraz (ruh hastalığı) olanlara önerilmekteydi. 


 
Havuç

Tavşanlar çok hızlı çoğalırlar. Bunun arkasındaki etken, tavşanla özdeşleşen sebzedir, yani havuç. “Acaba, havuçta cinsel gücü artırıcı bir madde var mı?” sorusuyla araştırmaya başladığımda, kuşkularımı haklı çıkaran etken maddelerle karşılaştım. Osmanlı döneminde olduğu gibi, Araplar’ın ve Acemler’in hazırladığı farklı kuvvet macunlarında havuç tohumu hep esas alınmıştır. 
 

Unutkanlık şikayeti bulunanlar da 15-20 günlük havuç suyu kürünü uyguladıklarında, sorunlarının ortadan kalktığını gözlemleyebilirler. Zihin yorgunluğundan yakınanlar da, taze sıkılmış havuç suyuna ağırlık vermelidir. 
 
Salatanızda kullanacağınız rendelenmiş havuç amaca uygun değildir. Çünkü, salataya kattığınız diğer malzemelerden dolayı sebzenin kimyası büyük oranda değişmektedir. Taze sıkılmış havuç suyu içenler, birkaç gün sonra balgam çıkartmaya başlayabilirler. Çünkü üst solunum yollarını temizle gücü de vardır.

Havuç kürü:
Taze sıkılmış havuç suyunu 15-20 gün boyunca günde bir bardak içenler, cinsel güçlerindeki performans artışını (afrodizyak etki) hissedebilirler. 


 
Kereviz

Roma İmparatorluğu döneminden beri kerevizin iktidarsızlığa karşı etkin rol oynadığı savunulur. Osmanlı’da kuvvet macunları mutlaka kereviz tohumu katılırdı. Fakat kerevizde cinsel gücü artırıcı etken maddeler yeterli miktarda ve oranda değildir. Kereviz, etken maddeleri fonksiyonel kılacak yardımcı maddeleri de içermez. 
 
Yaptığım araştırmalara göre, kerevizi etkili kılabilecek maddeler taze maydanozda bulunmaktadır. Tek başına yetersiz kalan kerevizin, maydanozun desteğine ihtiyaç vardır. Kereviz-maydanoz kürü, erkeklerin sertleşme problemine karşı çok daha etkili olmaktadır.

Keçiboynuzu "Harnup"
Yaklaşık beş bin yıldan beri bilinen bir meyvedir. Hem kadınlarda hem erkeklerde cinsel arzu yitimine karşı ideal yardımcıdır. Birkaç yüzyıl öncesine kadar yapılan tatlılarda ağırlıklı olarak harnup kullanılırdı. 
 
Şeker yerine tüketilirdi. Beyaz şeker üretiminin başlamasıyla bu kültür ve sağlıklı beslenme yöntemi yok olmuştur. 1930’larda İspanya’daki savaş sırasında çocuklar, keçiboynuzu yiyerek sağlıklı kalabilmiştir. 
 

2’inci Dünya Savaşı’nda Alman işgali altındaki Yunan Adaları’nda yaşayan halk, açlık tehlikesini keçiboynuzu sayesinde aşmıştır. 
Keçiboynuzu, kakaonun yerine kullanılabilecek en mükemmel çözümdür. Kakaoda bulunan kafenoid’i içermez. Kakaoda yüksek miktarda bulunan yağ, harnupta sadece yüzde 1’dir. Kakaodaki birkaç etken madde migreni tetikleme özelliğine sahiptir.
 
Kakaoya alerjisi olan çocuklar için mükemmel alternatiftir.
 


Keçiboynuzu kürü:

Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak  atın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve 20 dakika dinlendirin. Kaşıkla keçiboynuzu parçalarını çıkartın. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karnına, yarısını akşam yatmadan önce için. 
 
Bu uygulamaya bir hafta boyunca her gün devam edin. Birinci haftadan sonra üç ay boyunca her gün akşam yatağa giderken bir su bardağı için. Sonraki aylarda zaman zaman uygulayın.
 


Kereviz-maydanoz kürü:

150-200 gram kerevizin sadece yumrularını, yaklaşık 2.5 su bardağı (300-350 ml) kaynayan klorsuz suya ekleyin. Ağzı kapalı tencerede beş dakika kaynatın. Daha sonra üzerine 15-16 adet taze maydanozu gövde saplarıyla beraber ilave edin ve karıştırın. Üç dakika daha ağzı kapalı olarak kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 
 

Toplam sekiz dakika tamamlandıktan sonra ocaktan indirip, ılınmasını bekleyin ve süzün. Kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden yarım saat önce bir su bardağı için. Kalanı buzdolabında koruma altına alın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler