Bel Gevşekliği Tedavisi Macunu

Bel Gevşekliği Tedavisi Macunu

Osmanlı İmparatorluğu Zamanında Topkapı Sarayının Eczânesi İçin Helvahânede, Padişaha Ve Yakın Çevresine Yapılan İlaçların Formüllerini İçerir. “Nevruziye Terkîbi” Birçok erkek, erken boşalmaya

Bel Gevşekliği Tedavisi Macunu “Erken Boşalma”
“Topkapı Sarayı Helvahâne Defteri”
Bu Elyazması Defter Daha Çok, Osmanlı İmparatorluğu Zamanında Topkapı Sarayının Eczânesi İçin Helvahânede, Padişaha Ve Yakın Çevresine Yapılan İlaçların Formüllerini İçerir.
 
“Nevruziye Terkîbi”
Birçok erkek, erken boşalmaya uğradığını zanneder. Bunların pek çoğu bilgisizlik yüzünden bu derde yakalanmıştır. Bazı insanlar da, kadının orgazmından önce yaşanan boşalmayı erken boşalma diye adlandırır. Bu karamsar tutumlar çok tehlikelidir. 
 
Erkeği gerçekten erken boşalmaya, hatta iktidarsızlığa kadar götürebilir. Halbuki erken boşalma diye yalnızca; erkek organının kadın organına girmesinden birkaç saniye sonra olan boşalmalara ya da bazı durumlarda erkek organı sertleşir sertleşmez yaptığı boşalmaya denir. Erkek, birleşmenin başlangıcından itibaren en az iki dakika boşalmasını geciktirebilirse, erken boşalma derdi yok demektir. 
 
Erken boşalma diye tabir edilebilecek başka yanlış anlamalar da vardır. Heyecanlanma sonucu, Cowper salgı bezlerinden salgılanan ve sidik borusu ağzından çıkan kaygan sıvı da, erken boşalma diye yorumlanır. Erken boşalmanın fizyolojik ve ruhsal sebepleri vardır. Fizyolojik olarak en önemli sebep; erkek organı uç kısmını kaplayan, sünnet olan erkeklerde ise kesilip çıkarılan deridir. 
 
erkek organı uç kısmı çok duyarlı sinirlerle donatılmıştır. Bu bölge uyarılara karşı çok hassastır. Erkek çocuklarda erkek organı uç kısmı, üzerini örten bir deri parçasının altındadır. Sünnet edilme sonucu bu deri parçası kalkınca, erkek organı baş kısmı elbiselerle doğrudan doğruya temas eder ve daha az duyarlı hale gelir. Cinsel heyecânın uyanması gecikir. 
 
TAVUK YEMEKLERİBu yüzden sünnetsiz erkek organlari daha çabuk uyarılır ve boşalma, birleşmeye geçildiği anda bile olabilir. Erken boşalmanın bir de ruhsal yönü vardır ki; küçümsenmemelidir. Bunun nedenleri bir uzman tarafından ortaya çıkarılmalıdır. Fakat özel ikle Türkiye’de erkekler, kendilerinde cinsel ikle ilgili en ufak bir problem bile görmemeye çalışmakta ve bunu gurur meselesi yapmaktadırlar. Bu da meselenin çözümünü zorlaştırmaktadır. Çoğu olayda bu il et; kendilerine ve sinirlerine hakim olamayan erkeklerin zâfiyetidir. 
 
Erkek; kadının önünde mahcup olmaktan, iktidarsız görünmekten ve meninin tam vaktinde akmayacağından korkar. Bu korku neticesinde sinirlerine hakim olamaz ve vaktinden evvel boşalır. Gençlik çağında yapılan kendi kendini tatmin (mastürbasyon) ve bundan dolayı duyulan suçluluk duygusu da kişiyi erken boşalmaya götürür. Erken boşalma, eşlerin birbirlerini iyi tanımaları ve birbirlerine güven duymalarıyla önlenebilir. Her şeyden önce gereken sevgidir. Eşler, aralarındaki diyaloğu en üst mertebede tutmalıdır. 
 
Aksi durumlardaki davranışlar, durumu daha da kötüye götürür. Boşalmanın, kadının orgazmı ile aynı anda olması için erkeğin, eşi ile birleşim öncesi aşk oyunlarını ciddiye alması gerekir. Ayrıca kendisini de, geciktirme süresini uzatmaya alıştırmalıdır. En önemlisi de erkek, birlikte orgazmı arzulamalıdır. Erken boşalmanın tedavisine geçmeden önce, bu olay psikolojik midir? Yoksa *fizyolojik mi? Bunun tespiti gerekir. Doktora gidip, sebebini öğrendikten sonra, bu duruma yardımcı olabilecek, aşağıdaki ilaçlar kul anılmaya başlanabilir. Bu konuyla ilgili, faydalı olacağına inandığım bazı terkipler aşağıdadır:
 
Erken boşalma durumunda kullanılabilecek bitkisel ilaçlar;
 
Marul tohumu - 10 gr.
Sumak - 10 gr.
Mazı - 10 gr.
Gül - 20 gr.
Günlük - 10gr.
Kişniş - 50 gr.
Kekik - 20 gr.
Safran - 10 gr.
Mürsâfi - 10 gr.
Şap - 5 gr.
Bal - kâfi miktar.
 
Yapılışı
Bütün ezcâlar iyice toz edilip, elenir. Üç katı bal ile karıştırılarak macun haline getirilir. Günde 3 defa; yemeklerden soma, birer tatlı kaşığı yutulur. Erken boşalmaya karşı
 
Terkîbi
Nar kabuğu - 50 gr.
Mazı - 50 gr.
Turp tohumu - 50 gr.
Bal - 250 gr.
 
Yapılışı
Eczâların hepsi dövülür ve elenir. Bala karıştırılıp, koyu kıvamlı macun haline getirilir. Günde 3 defa; birer tatlı kaşığı yenir. İyileşinceye kadar devam edilir.
 
2. Terkîb
Semiz. otu tohumu - 100 gr.
Sinirli yaprak tohumu - 100 gr.
Sedef otu - 100 gr.
Kişniş - 100 gr.
 
Yapılışı
Eczaların hepsi dövülür ve elenir. Akşamlan yatarken; birer tatlı kaşığı toz, bir miktar su ile yutulur.
 
Erken boşalmayı önlemek için
 
YÖRESEL MUTFAKLARTerkîbi
Havlıcan - 10 gr.
Hindistan ccvizi - 10 gr
Kişniş - 10 gr.
Haşhaş kabuğu - 10 gr.
Pelin otu - 10 gr.
Fıstık kabuğu - 10 gr.
U’d-i hindî - 10 gr.
Günlük - 10 gr.
Sandalos sakızı - 10 gr.
Kekik - 10 gr.
Sedef çiçeği tohumu - 10 gr.
Çam fıstığı - 110 gr.
Bal - kâfi miktar.
 
Yapılışı
Eczaların hepsi dövülür ve elenir. Üç katı bal ile macun haline getirilir. Günde 3 defa; birer tatlı kaşığı, tok karna yenir.
 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler