Orta Ve İleri Yaşlarda Cinsel Güçsüzlük Nasıl Giderilir?

Orta Ve İleri Yaşlarda Cinsel Güçsüzlük Nasıl Giderilir?

Cinsî iktidar ne vücut gücüne bağlıdır, ne de yaş ilerledikçe tamamen yok olur. Fakat ruhsal açıdan yaşlanmak, insanı rûhî iktidarsızlığa götürebilir. Asıl...

Orta Ve İleri Yaşlarda Cinsel Güçsüzlük Nasıl Giderilir?
 
Orta yaştaki erkeklerde görülen cinsel güçteki azalma, kadınların adet kanamalarının kesildiği menopoz dönemindeki kadar belirgin değildir. Doğal olarak husyenin canlılığını kaybetmeye başlamasıyla birlikte, sperm yapımında ve cinsel güçte belli bir azalma görülür. Bu aslında tabiatın gereğidir ve daha çok elli yaş civârında ortaya çıkar. Fakat bu, cinsel isteklerin azalacağı anlamına gelmez. 
 
Bazı durumlarda tersine cinsel istekler daha da kuvvetlenebilir. Altmış hatta yetmiş yaşlarına kadar sürebilir. Nitekim Çin ve Çat’da 100 yaşının üzerinde ve hala cinsel güce sahip olan birçok erkek ve 70-80 yaşında olmasına rağmen doğum yapabilen birçok kadın vardır. Cinsel istekler, ruhsal ve bedensel uyarılmalarla ortaya çıkar ve ereksiyonu sağlar. 
 
Örneğin akşamları seyredilen televizyon ve bazı video filmler beyinde uyartı yapıp, cinsel ilişkiye neden olabilir. 
 
Cinsî iktidar; ne vücut gücüne bağlıdır, ne de yaş ilerledikçe tamamen yok olur. Fakat ruhsal açıdan yaşlanmak, insanı rûhî iktidarsızlığa götürebilir. Asıl etken; yaşlandığını ve artık cinsel gücünün tamamen yok olacağını zannetmektir. 
 
Erkek, kırk yaşına geldiğinde, hayatın yaklaşık yarısını geride bırakmıştır. Sağlığı ile daha yakından ilgilenmeye başlar. 
 
Mevcut yetenekleri daha iyi değerlendirmeye çalışır. Bunun sonucunda da, cinsel birleşimi izleyen bitkinliğe karşı daha hassas ve alıngan hale gelir. Boşalma, sadece bölgesel değil, ruhsal heyecanlanmalara da bağlıdır. Cinsel heyecan gecikirse, boşalma da gecikir ve iktidarsızlığı doğurur. Orta yaşlardaki kişiler aşırı uyarılmaktan kaçınmalıdır. Bu sebeple kişi, kendisini fazla zorlamamalıdır. 
 
Cinsel hayat orta yaşlarda tamamen dizginlenemez. Fakat orta yaşa gelen bir erkek de, kendi sınırlarım bilmelidir. Çoğu zaman performans normal olduğu halde, daha da fazlasını arzulayıp, bunun sonucunda ruhî sıkıntıya ve yorgunluğa düşebilir. Bu yüzden de cinsel gücünün artık tamamen bittiğini zanneder. 
 
Elini eteğini dünyadan çekmeye başlar. Orta yaşlarda cinsel güçsüzlük hissetmenin en önemli sebeplerinden birisi de, erkeğin evlendiği kadınla arasında olan yaş farkıdır. 3-4 yaş farkı normaldir. Fakat 5-10 yaş fark olduğunda, erkek kadını tatmin edebilmek için, (gururdan ötürü) daha fazla güç harcayıp, kendini yormaya başlar. 
 
Kadının genç olmasından dolayı, cinsel arzuları fazla olabilir ve daha geç hazza ulaşabilir. 
 
Bunun sonucunda erkek gitgide azalan gücünden umutsuzluğa kapılır. Genel olarak diyebiliriz ki, orta yaştaki bir erkeğin kaybettiği cinsel gücünü kazanması ve kendini iyi hissetmesi, yaşa bağlı olduğu gibi öncelikle düşünceyle ilgili bir hadisedir. Bundan dolayı böyle kişilerin ümitsizliğe kapılmamaları ve her yaşta dinç olunabileceğine inanmaları gerekir. Bu konuda faydalı olacağına inandığım bazı terkipler aşağıdadır: 
 
En İyi Osmanlı Kuvvet Macunlarından Orta Ve İleri Yaşlarda Cinsel Güçsüzlük Kuvvet verici formül Terkîbi;
 
En Faydalı Osmanlı Kuvvet Macunlarından Orta Ve İleri Yaşlarda Cinsel Güçsüzlük Kullanılacak Malzemeler;
 
*     Söğüt Kabuğu 50 Gr.
*     Su Nânesi 50 Gr.
*     Oğul Otu 50 Gr.
*     Ballıbaba 50 Gr.
*     Biberiye Yaprağı 50 Gr.
*     Menengiç Meyvesi 50 Gr.
*     Havuç Tohumu 30 Gr.
*     Tarçın Kabuğu 30 Gr.
*     Andız Pekmezi 250 Gr.
*     İyi Cins Süzme Bal 500 Gr.
*     Polen 250 Gr.
 
En Etkili Osmanlı Kuvvet Macunlarından Olan ve Osmanlı Saray Mutfağında da kullanılan Orta Ve İleri Yaşlarda Cinsel Güçsüzlük Yapılış Tarifi;
 
Söğüt kabuğunun tamamı, büyükçe bir emaye tencereye 6 su bardağı su ile birlikte konularak kaynatılmaya başlanır. Saate bakılır ve 15 dakika sonra aynı tencereye 16 su bardağı daha su ilave edilir. Bu sırada diğer bitkilerin de tamamı bu kaynayan suya eklenir. 
 
Tekrar kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra altı söndürülerek, soğuyuncaya kadar demlendirilir. Sonra süzülerek buzdolabına konulup, her yemek esnasında bir çay bardağı bu sıvıdan içilir. Yine her yemek esnasında bir çay kaşığı polen ve birer tatlı kaşığı andız pekmezi ile süzme bal yenir. 
 
Bu uygulama 50 yaşından sonra bedenini ve cinsî gücünü kısa sürede toparlamak isteyen kişiler için bir mutluluk reçetesi sayılabilir. Yaşam süresince devam edilmesinin hiçbir sakıncası olmadığı gibi, pek çok yaşlılık sorunlarını da önleyecek bir formüldür. Tam randıman alınması için akciğerlerin kirli havadan ve sigara dumanından uzak tutulması gerekir.
 
Türk aşçı haberleri not:
Her hangi bir rahatsızlığınızda mutlaka önce doktorunuza gitmelisiniz. Kullanacağınız ilaçlar hususunda doktorunuza danışarak onayını alınız. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler