Balıkesir Mutfağından Börülce Ekşilemesi Tarifi...

Balıkesir Mutfağından Börülce Ekşilemesi Tarifi...

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “yöresel mutfaklar...

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “yöresel mutfaklarımızdan olan Balıkesir Mutfağından Börülce Ekşilemesi Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
Balıkesir Mutfağından Börülce Ekşilemesi
 
Balıkesir Mutfağından Börülce Ekşilemesi Kullanılacak Malzemeler
*     250 Gr. Kuru Börülce
*     1 Limon
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     Tuz
*     1 Tutam Maydanoz
 
Balıkesir Mutfağından Börülce Ekşilemesi İşlem Basamakları
 
250 gr. Börülceyi bol suda haşlayın. 
Haşlanan börülcelerin suyunu süzdürmeye bırakın.
Başka bir kâsede sarımsağı ezip, limon ve zeytinyağı ile karıştırın.
 
Bir kesim panosunda maydanozları inçe ince kıyın. 
Suyu iyice akan börülceleri hazırladığınız sos ve maydanozlar ile karıştırın.
Servis tabağına koyun ve servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yöresel yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler