Etli Tagliatelle Makarna Tarifi

Etli Tagliatelle Makarna Tarifi

Makarna pişirmek gayet basittir, fakat biraz dikkat gerektirir. Her şeyden önce tuz, makarna ve su oranları doğru olmalıdır. Oranlar için şu küçük formülü hatırla...

Modern Türk mutfağından son 20 yılı dikkate aldığımızda makarnalar her zaman gündemde olduğu gibi lezzetli sofralarımızda etli makarna, sebzeli makarna, soslu makarnalar ve bir çok makarna çeşitleri yer almışlardır. Geleneksel mutfaklarımızda da pratik bir yemek olarak bilinen makarnalar hakkında bu nefis makarna tarifinde bilmediklerini öğreneceğinize inanıyoruz. 
 
Etli Tagliatelle Makarna Tarifi
Etli Tagliatelle Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Paket Tagliatelle Makarna
 
Etli Tagliatelle Makarna Sosu İçin:
*     250 Gram Jülyen Dilimlenmiş Bonfile
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     5-6 Dal Taze Kekik
*     3-4 Diş Sarımsak
*     Tuz
*     Beyaz Biber
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Soğan
*     1 Çay Kaşığı Esmer Şeker
 
Etli Tagliatelle Makarna Üzeri İçin:
*     3-4 Parça Kurutulmuş Domates
 
Etli Tagliatelle Makarna Hazırlanış Tarifi
Tagliatelle makarnayı haşlayıp suyunu süzün. 
Sosu için etleri geniş bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, taze kekik, küçük doğradığınız sarımsak, tuz ve beyaz biberi ekleyip 2 saat buzdolabında marine edin. 
Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. 
Piyazlık doğradığınız soğanları esmer şekerle birlikte karamelize edin. 
Dinlenen etleri marine sosuyla beraber soğanlara ilave edip etler suyunu çekene kadar pişirin. 
Tagliatelle makarnanızı bir servis tabağına alıp üzerine etleri yayın. 
Kurutulmuş domates ile süsleyerek servis yapın.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Tagliatelle Makarna Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Makarnaya karşı alerjim olabilir mi?

Bazı kişilerin glüten içermeyen diyetler yapması gerekebilir. Bu kişilerin buğday ürünlerinden hiç birini (ekmek, kek vb.) tüketmesi doğru değildir. Dünyada bazı firmalar glüten içermeyen makarnalar üretmektedir. Ancak Türkiye’de bu çeşit bir üretim yoktur.

 
Makarnada en ideal pişirme yöntemi nedir?

Makarna pişirmek gayet basittir, fakat biraz dikkat gerektirir. Her şeyden önce tuz, makarna ve su oranları doğru olmalıdır. Oranlar için şu küçük formülü hatırlayabilirsiniz; 10-100-1000 (10’un katları…) yani her 100 gram makarna için 1 litre su ve 10 gram tuz kullanmalısınız. Bu oran şu sebeplerle idealdir;
a)
 
Makarna pişerken hareket edebilmek için yeterli yere sahip olmalıdır, bu makarnanın yapışmasını önleyecektir.(100 gram makarna piştikten sonra 200-230 gramlık bir hacim kazanmaktadır.)
b) Makarna tencereye su kaynadıktan sonra atılmalıdır (100 derece). Ancak oda sıcaklığındaki makarna tencereye atıldıktan sonra kaynar suyun sıcaklığını bir miktar düşürmektedir. Bu yüzden ocağı iyice açıp suyun iyice kaynar hale getirilmesi daha uygun olacaktır.
 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİTuz ne zaman ve nasıl ilave edilmelidir?
En doğrusu su kaynar kaynamaz (makarnayı suya atmadan önce) tuzu ilave etmek olacaktır. Şu da bilinen bir gerçek ki tuzlu suyun kaynaması daha uzun bir süre alır. Daha önce de belirttiğimiz gibi 1 litre suya 10 gram tuz ilave edilmesi kafidir. Tuzun, makarna tencereye atılmadan önce suda çözülmesi gereklidir. Böylece makarnaya nüfuz eder. Makarna piştikten ve yıkandıktan sonra artık tuz nüfuz etmez.
 
Doğru makarna pişirme miktarını nasıl tespit edebilirim?

Kişi başı 1 porsiyon makarna miktarı, sade makarna için 80-100 gram, yumurtalı makarna için ise 70-90 gram arası hesaplanmaktadır. makarnanın tartılmasını tavsiye etmektedir. Çünkü avuç dolusu ya da bardak dolusu gibi ölçüler yanıltıcı olmaktadır. Bunun nedeni her makarna şeklinin hacminin farklı olmasından kaynaklanmaktadır.


 
1 paket makarnadan kaç gram (porsiyon) pişmiş makarna elde edebilirim?

500 gramlık kuru makarnadan, ana yemek olarak 5 porsiyon, başka bir ana yemeğin yanında 8 porsiyon pişmiş makarna elde edebilirsiniz.

 
Makarnanın en doğru süzme şekli nedir?

Makarnanın pişip pişmediğini kontrol etmek için tattığınızda, bir noktayı aklınızdan çıkartmayın; makarna süzülürken de, sos ilave edilirken de pişmeye devam etmektedir. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzünüz. Arzunuza göre hazırladığınız sosu ilave ediniz ve hemen servis yapınız. Bu şekilde pişirilen makarnalarda gözenekler acık olacağından sos ile daha güzel bütünleşecektir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler