Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya nedir? Lazanya nasıl yapılır? Dünyada bilinen mutfaklardan lazanyanın özellikleri nelerdir? Evde Lazanya yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi hamur işi tarif..

Lazanya nedir? Lazanya nasıl yapılır? Dünyada bilinen mutfaklardan lazanyanın özellikleri nelerdir? Evde Lazanya yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi lazanya nasıl yapılır? Muhteşem hamur işi tariflerinden Lazanya yaparken nelere dikkat edilir? 
 
Lazanya nedir? Lazanyanın Özellikleri Nelerdir?
 
İtalya asıllı bir yemek olan lazanyanın seveni ülkemizde de oldukça fazla. Market raflarında hazır halde satılan lazanyayı farklı soslar ve baharatlarla yapabilirsiniz. Rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz.
 
Lazanya, peynir, domates sosu veya ragù ile yapılan İtalya asıllı bir yemektir. Lazanya sözcüğü, başta pişirme kabının adı olsa da, günümüzde sadece yemeğin adına lazanya denilmektedir. Farklı katmanlarda ve farklı şekillerde yapılabilen yemeğe, ricotta veya mozzarella peyniri eklenebilmektedir.
 
Türk aşçı haberleri olarak:
En meşhur makarna tariflerinden Lazanya hakkında merak edilenleri şef harun aksunun muhteşem tarifinde bulduk. İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinden Harun Aksu'nun videolu lazanya tarifini sunuyoruz..
 
Lazanya Nasıl Yapılır?
"Harun AKSU"
 
Herkese Merhaba, bugünkü tarifimiz İtalyanların meşhur lezzeti Lazanya.
 
Lazanya İçin Gerekli Malzemeler;
 
Dikdörtgen borcam için;
 
24 yaprak ön pişirmesiz lazanya
 
Lazanya Üzeri için;
 
*     2-3 dal Taze kekik
*     2-3 dal Taze fesleğen
*     400 gram kaşar peyniri
 
Lazanya Beşamel sos için;
 
*     5 su bardağı Süt
*     100 gram Tereyağı
*     3 yemek kaşığı Un
*     Muskat(1/4) 
*     1 çay kaşığı Karabiber
*     1 tatlı kaşığı silme Tuz
 
Lazanya Bolonez sos için;
 
*     1 yemek kaşığı Domates salçası
*     Kıyma
*     5 diş Sarımsak
 
Lazanya Yapılışı;
 
İlk olarak bolonez sosu yaparak başlıyoruz.
Tencereyi ocağa alıp kıymayı kavuruyoruz. Kıymamız kavrulduktan sonra içine zeytinyağını ekliyoruz, ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Rendelediğimiz havuçları ve doğradığımız sarımsakları da sırasıyla kıymaya ekleyip karıştırıyoruz.
 
Ardından domates salçasını, tuzu, karabiberi ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesi de kıymamıza ekliyoruz. Ardından suyunu ekleyip sosumuzu kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
 
Sırada beşamel sosumuz var
Tencereyi ocağa alıyoruz, içine tereyağını ekleyip kavuruyoruz.hemen ardından ununu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
 
1-2 dakika kavurduktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz.5-6 dakika çırpıyoruz ve ardından sırasıyla tuzunu karabiberini ekliyoruz ve sosun içine biraz da muskat rendeliyoruz ,kısık ateşte beşamel sosumuzu 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.Bu arada altı açık olan bolonez sosumuzun da altını kapatıyoruz.
 
Soslar hazır, lazanyamızı yapmaya başlayabiliriz.
 
Ben Dikdörtgen borcama yapıyorum.
 
Tabana biraz beşamel sos gezdiriyoruz.borcamın her tarafına iyice aktaralım. Ardından bir miktar da bolonez sos koyuyoruz. Sıra lazanyalarda, ön pişirmesiz lazanya kullanıyoruz. her kata altı adet  lazanya kullanıyoruz. 4 yan 2 dik olacak şekilde lazanyalarımızı diziyoruz .4 kat yapıyoruz ve her kata biraz parmesan rendeliyoruz.
 
Her kata aynı işlemleri uyguluyoruz. (Beşamel sos ekle, bolonez sos ekle, parmesan rendele, lazanyaları diz.) bütün katlar bittikten sonra yemeğimizi fırına gönderebiliriz.Lazanya ilk aşamada önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişecek. Piştikten sonra lazanyaya kaşarı ekleyip tekrar fırına gönderiyoruz. bu aşamda 220 derece fırında 15 dakika daha pişecek. 
 
15 dakika sonra yemeğimizi fırından alıyoruz.
 
Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler