Elmalı Kırmızı Lahana Salatası Tarifi

Elmalı Kırmızı Lahana Salatası Tarifi

Elmanın Faydaları ! Elmanın çok sayıda hastalığı yenmede çok etkili rol oynadığı bilim adam..

Elmalı Kırmızı Lahana Salatası Tarifi
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası Kullanılan Malzemeler
 
*   Yarım Kırmızı Lahana, 
*   1 Ekşi Elma, 
*   3 Yemek Kaşığı Ceviz,
*   1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   1 Tatlı Kaşığı Üzüm Sirkesi, 
*   2 Çay Kaşığı Tuz. 
 
Elmalı Kırmızı Lahana Salatası Yapılış Tarifi
Yarım kırmızı lahanayı doğrama tahtası üzerine koyun. Büyük bir bıçakla ince ince doğrayın. Çukur bir kaba koyun ve üzerine 2-3 çay kaşığı tuz serpin. Parmaklarınızla iyice ovun, tuzunun ve acısının gitmesi için suda yıkayın. Sıkarak süzün ve bir salata kabına alın. 
 
Ekşi elmanın kabuğunu doğrayın. Cevizi bir santimden ufak parçalara elinizle bölün. Elma, ceviz, zeytinyağı ve sirkeyi kırmızı lahanaların üzerine ekleyin. Iyice karıştırıp servis yapın. Bu salatayı yemekten uzun bir süre önce yaparsanız diriliği kaybolur. Elmaları kararır. 
 

PİLAVLAR

Elmadaki Vitaminler Var?
Elmanın A, B6, C, E ve K vitamini deposu olduğunu ve bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiğini biliyor muydunuz? İşte elmada bulunan vitaminler ve faydaları...
 
Elmanın içerdiği vitaminler ve faydaları şöyle:
 
C vitamini
Elma önemli bir C vitamini kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Vücudun üretemediği bir vitamindir, besinler yoluyla alınmalıdır.
 
K vitamini
Kanın pıhtılaşmasını sağlayan ve kemikleri güçlendiren K vitamini, sık tüketilen yeşil yapraklı sebzelerde de bulunur.
 
B6 vitamini
B6 vitamini vücudun proteinleri sentezleyebilmesini sağlar. Vücudun ayrıca nişasta, şeker, karbonhidratlar ile magnezyumu işleyebilmek, sinirler arasında iletişimi sağlayabilmek için B6 vitaminine ihtiyacı vardır.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIA vitamini
A vitamini göz, kemik, diş ve dişeti sağlığı için gereklidir. Vücudun dokuları onarmak için kullandığı A vitamini antioksidandır, hücreleri yeniler. Enfeksiyonlarla mücadelede önemli rol oynar.
E vitamini
E vitamini de güçlü bir antioksidandır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için de E vitamini gereklidir.  
 
Elmanın Faydaları !
Elmanın çok sayıda hastalığı yenmede çok etkili rol oynadığı bilim adamları tarafından ispatlanmıştır.
 
Zayıflamak için idealdir. 1 elmada sadece 50 kalori vardır. İçerdiği "petkin" maddesinden dolayı "doyurucu olma özelliği" vardır. Düşük kalorili olduğundan, kilo aldırmadan doymanızı sağlar.
 
Öğle yemeği yemeden önce yenilen bir elma, bağırsaktaki bakteri oluşumu engeller ve kabızlığı önler.
C vitamini barındırdığından bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur.
Yemekten sonra yenildiğinde, dişlerin arasını temizlemiş olur ve dişlerinizi korur.
 
LDL(kötü) kolesterolü düşürür. Kolesterol probleminize de iyi gelir.
Kalp için oldukça faydalıdır ve kalbi korur.
Kan şekerinin aniden yükselmesine engel olan "petkin" maddesini içerir.
Demir eksikliğini giderir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler