Pirinçli Ispanak Kökü Tarifi

Pirinçli Ispanak Kökü Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında mutfaklarda kullanılan her türlü gıda malzemesinde zayiat yoktur. Herhangi bir ürünün her yerini değerlendirirler. Bu değerlendirmelerden biride ıspanak köküdür...

Geleneksel Türk Mutfağında mutfaklarda kullanılan her türlü gıda malzemesinde zayiat yoktur.
Herhangi bir ürünün her yerini değerlendirirler. Bu değerlendirmelerden biride ıspanak köküdür. ıspanak kökü Yoğurtlaması, ıspanak kökü kavurması, ıspanak kökü turşusu olarak sofraların bas tacı yemeklerde kullanılır.
 
Osmanlı ve Türk Mutfağında ve Yöresel Mutfaklar da ıspanak koku önemlidir. İslam ahlakına sahip Anadolu mutfak kültüründe “israf haramdır” inancı önemli yer teşkil eder. Mutfaklarda kullanılan ürünlerde bu anlayışa göre değerlendirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak Pirinçli Ispanak Kökü tarifini hazırladık. Tariflerimizi değerlendirdikten sonra yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen. Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor ! Destekleriniz İçin Teşekkür Ederiz…
 
PİLAVLARPirinçli Ispanak Kökü Tarifi
Pirinçli Ispanak Kökü Kullanılan Malzemeler
*   1 Kilo Ispanağın Kökü (Yaprakları Başka Yemek İçin Kullanılmış), 
*   12 Diş Sarımsak, 
*   1 Adet Havuç Rendesi,
*   1 Tatlı Kaşığı Pirinç, 
*   2 Bardak Su, 
*   2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   Tuz, 
*   Karabiber. 
 
Pirinçli Ispanak Kökü Yapılış Tarifi
Ispanak saplarını köklerin 1-2 santim üzerinden kesin ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. Kökleri birkaç saat suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin, herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesip atın. Sarımsakları ayıklayın, ortadan ikiye bölün. Pirinci ayıklayın, yıkayın. 
 
Ispanak kökleri, ikiye bölünmüş Sarımsakları, Havuç Rendesini, pirinç, su ve zeytinyağını küçük bir kaba koyun, orta kuvvetli bir ateş üzerinde, arada bir karıştırarak ve suyunu kontrol ederek, pirinçler şişip yumuşayıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin. 
 
Ocaktan almadan önce tuz ve biberini koyun. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Sıcak olarak yemek isterseniz pişirdikten sonra 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyu ve terbiye hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler