Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu pirzola özellikle küçük baş hayvan vücudunda bulunmuş olduğu yer itibari ile yumuşak ve lezzetlidir...

Kuzu Pirzola;
Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağın da hatırı sayılır derecede yemek menülerinde vazgeçilmez yerini almıştır. Yöresel mutfaklarımızda gerek kebab olarak, gerekse fırın yemekleri olarak farklı çeşitlerde yapılmaktadır. Kuzu pirzola özellikle küçük baş hayvan vücudunda bulunmuş olduğu yer itibari ile yumuşak ve nefis lezzetlidir.
 
Kuzu pirzolanın bu lezzeti tabi ki fiyatı ile de orantılıdır. Özellikle Türk mutfağında kebapların tercih edilmesi nedeni ile mutfağımızda kuzu pirzolanın yerini başka herhangi bir yiyecek dolduramaz. Türk Aşçı Haberleri Olarak bu özel kuzu pirzola yemek çeşidini sizle için hazırladık.
 
Kuzu Pirzola Tarifi
Kuzu Pirzola Kullanılan Malzemeler
 
*    8 Parça Kuzu Pirzola

*    2 Adet Yumurta Akı

*    1 Çay Kaşığı Karabiber, Tuz

*    1 Su Bardağı Pirinç

*    1 Adet Soğan

*    4 Yemek Kaşığı Tereyağı

*    1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü

*    1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık

*    1 Çay Kaşığı Yenibahar,
*    Tarçın
*    1 Tutam Toz Karanfil

 
Pilavlı Pirzola Yapılış Tarifi 
Pilav için pirinci tuzlu sıcak su ile ıslatın. 
Ayrı bir yerde yemeklik kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin. 
Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun. 
ÇORBALARKuş üzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın, karanfil ve tuz ilave edip karıştırın. 
Bir buçuk su bardağı su ekleyip, pirinç göz göz olana dek pişirin. 
Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin. 
Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin. 
Daha sonra pirzola dilimleri tam olarak ayırmadan cep oluşturacak şekilde ortadan kesin. 
1 adet pirzolanın içine pilav doldurun. Açılmasını önlemek için kenarını kürdanla tutturun. 
Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın. 
Izgarada veya yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. 
Kürdanları çıkarıp sıcak servis yapın.
 
Kuzu Pirzolanın faydaları Nelerdir
Vücudumuz her gün belli bir miktar protein alma ihtiyacı vardır. Çünkü protein bedenimizde yer alan yenilenme ve kendini tazeleme sürecinin yapı taşlarından bir tanesidir ve eksikliği çok ciddi hastalık ve rahatsızlıklara sebep olan yapı taşıdır. Etin içerisinde bulunan proteinin çok büyük kısmı metabolizmamız tarafından kolayca tüketilir ve doğal çevrimimiz içerisine katılmaktadır.
 
Ayrıca alyuvarlarımızın temel yapı taşlarından bir tanesi olan demirdir ve eksikliği yaşandığında kansızlıktan tutun da zeka geriliğine, uyku problemlerine, baş dönmelerine ve diğer ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Demir mineralini alabileceğimiz en önemli besinlerden bir tanesi de hayvansal gıdalardır.
 
Özellikle vejeteryan olanlarda karşılaşılan hafıza kaybı, yorgunluk, sinir problemleri gibi pek çok sorun et yememekten kaynaklanan B12 vitamini eksikliğine bağlıdır ve kırmızı et bu vitamin açısından en zengin besinler arasındadır. Etten alınan B12 vitaminini diğer besinleri tüketerek elde etmek çok zor olduğundan dolayı kırmızı et tüketimini düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler