Kabak Çiçeği Dolması Tarifi - İzmir Mutfağı
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Malzemeler:
* 20-25 Tane Kabak Çiçeği
* Her Çiçek İçin 1 Tatlı Kaşığı Pirinç
* 1 Adet Küçük Kuru Soğan (Rendelenmiş)
* 3-4 Dal Taze Soğan (İnce Kıyılmış)
* Birer Tutam Taze Nane, Maydanoz, Dereotu (İnce Kıyılmış)
* Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
Kabak Çiçeği Dolması Hazırlanış Tarifi :
Kabak çiçeklerinin sap kısmındaki yeşilliklerini kopartın. Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile yaprağı yırtmadan çıkartın. Temizlediğiniz çiçekleri suda bekletmeye devam edin. (Kabak çiçekleri çabuk piştiği için dolmanın pirincini kavurarak yapmakta yarar var.)
Soğanları zeytinyağında kavurun, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edin. Pirinçler şeffaflaşınca ocağı kapatın. Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakın. Hazırladığınız iç soğuyunca kabak çiçeklerini sudan çıkartıp, birer tatlı kaşığı iç doldurun.
Çiçeğin ağız kısmını yapraklarını üst üste getirerek kapatıp tencereye sıralayın. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin. Çiçeklerin boyunu geçmeyecek şekilde suyunu koyup pişirin.
Osmanlı Saray Mutfağında ve Geleneksel Türk Mutfağında Sebzeli Yemeklerden Kabak Çiçeği Dolması Açıklama :
Kabak Çiçeği Dolması Yöresel Mutfaklardan Ege mutfağı ve İzmir mutfağında mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemektir.
Bazı restoranlarda meze olarak sunulduğu da olur.
Tencere Yemeklerinde dolma tariflerinden olan Kabak çiçeği dolması yapmak için kabak çiçeklerinin sabahın ilk ışıkları ile birlikte çiçekler kapanmadan toplanması ve suya konulması gerekir. Semt pazarlarında toplanmış ve iç içe dizilerek su içerisinde satılan kabak çiçeklerine rastlayabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kabak Çiçeği Dolması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Fasulye, patates, hindi, kakao, mısır, bazı kabak çeşitleri Amerika kıtasının keşfinden sonra, yani 15. yüzyıldan sonra Osmanlı mutfağına girdi. Kuru fasulye Amerika’dan gelmeden önce börülce ve bakla vardı..!
Osmanlı Saray Mutfağındaki Bazı Yemeklerde;
Yemeğin planlamasından sorumlu olan görevli ziyafete renk katmak için üç ara çeşit koymuştu: kavuçma-i çüban, zırba-ı ‘asel (bir çeşit muhallebi) ve kurutulmuş kabaktan yapılan bir yemek.
Yabancı seyyahların kaynaklarında;
Anadolu’da yetiştirilen sebzeler arasında patlıcan, lahana, bezelye, fasulye, hıyar, havuç, maydanoz, kırmızı pancar pirinç, nohut, barbunya, bakla, soğan, turp bulunmakta. Dernschwam’ın verdiği bilgilere göre İznik’te hıyar ve kabak üretilmektedir.