Reyhan Şerbeti Tarifi

Reyhan Şerbeti Tarifi

Osmanlı Saray mutfağına giriş ve tanıtım ilk etapta mutlaka şerbetler olmalıdır (Helvane mutfağı) Genelde şölen niteliğindeki yemeklerde...

Osmanlı Saray mutfağına giriş ve tanıtım ilk etapta mutlaka şerbetler olmalıdır (helvane mutfağı) ..!
Osmanlı Saray mutfağında ve ilgili kayıtlarda Genelde şölen niteliğindeki yemeklerde; tavuk, ekşili tavuk, güvercin, piliç, ekşili piliç, börek, bohça (poğaça), tatamaç (mantı benzeri bir yemek), ıspanak böreği, çorba, katı çorbası, kefal çorbası, baklava, çeşitli dolmalar, kebaplar  ekşi aşı, muhallebi, pilav, tavuklu pilav, kıymalı- sade ve ballı börekler bulgur pilavı, zerde, yahni, paça, kabak reçeli (kabak tatlısı olabilir) aşure, turşu çörek, gözleme, girde (açılmış yufka) nukul (bir çeşit tatlı), tarhana çorbası, simit, erişte ördek, kuzu kebabı, tavuklu börek, aşure, çeşitli soğuk şerbet ve hoşaflar sofrada yer almaktadır. "Osmanlı Şerbetleri"
 
Aslında padişahın içmesi; 
içecek olarak yalnız bulunduğundan, başka bir içeceğin olmadığından dolayı söz konusu olan bir olgu gibi görünmektedir. Ancak D’Ohsson eserinde “...müslümanlar içecekleri şeyler hususunda da yiyeceklerinde olduğu gibi titizdir... Şerbetin orta halliler için basit, zenginler için teferruatlı çeşitleri vardır... büyük şahsiyetlerin evinde yıllık muhtelif şerbetleri hazırlamakla görevli kimseler vardır.... sarayda sırf şerbet, reçel v.s nin hazırlanması için özel bir büro vardır. 
 
Reyhan Şerbeti Tarifi
Malzemeler: 
 
*    1 Demet Reyhan
*    5-6 Adet Limon Tuzu
*    6 Su Bardağı Sıcak Su
*    6 Yemek Kaşığı Toz Şeker 
 
Reyhan Şerbeti Hazırlanışı: 
Reyhanlar yıkandıktan sonra üzerine kaynamış sıcak su, şeker ve limon tuzu ilave edilir. Karışımın ağzı kapatılarak bekletilir. Kesinlikle kaynatılmaz. Haşla- ma yöntemi ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbettir. 
 
Öksürük kesici etkisi vardır. Hazımsızlığı ve bağırsak gazlarını gidermede yardımcı olur. Baş dönmesini giderici etkisi vardır. Ağız yaralarını tedavi etmektedir. Mide bulantısı ve kusma giderici etkisi vardır. 
 
Purple Basıl Sherbet 
Ingredıents : 
 
*    1 Bunch Of Purple Basil 
*    5-6 Pieces Of Powdered Essence Of Lemon 
*    6 Glasses Of Hot Water 
*    6 Tablespoons Of Granulated Sugar 
 
Preparatıon : 
After purple basil is washed, powdered essence of lemon,water and sugar is added. The mixture is rested by closing the lid of pot.It is not boiled definitely. It is a kind of sherbet without boiling. 
 
There is an antitussive effect. It helps to get rid of indigestion and intestinal gases. There is a relieving effect on dizziness. It treats mouth sore. There is an effect of preventing nausea and vomiting. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Reyhan Şerbeti Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler