Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sıcak Kuşluk Vakti Çeşitlerinden Ve İştah Açıcılarımızdan Olan Akıtma, Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında Önemli Menülerin...

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Kuşluk Vakti Çeşitlerinden Ve Sıcak İştah Açıcılarımız Olan Akıtma, Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında Önemli Menülerin İçerisinde Farklı Yöntemler İle Yapılan Akıtma Hamur İşi Tarifleri İçerisinde Yerini Almıştır.
 
Akıtma Tarifi
Akıtma Kullanılan Malzemeler 
 
*    1 Kg. Un
*    1 Kg. Süt
*    2 Yumurta
*    1 Çay Kaşığı Toz Şeker, 
*    1 Çay Kaşığı Tuz,
*    1 Paket Yaş Maya 
 
Akıtma Yapılış Tarifi
Unun içine ılık süt, yumurta, şeker, tuz ve ıslatılıp az kabarmaya başlayan maya karıştırılıp boza kıvamında olacak şekilde mikserden geçirilerek mayalanmaya bırakılır. 
 
Hamur kabarınca tercihen toprak tava ve odun ateşli ocakta veya yağsız tava kızdırılıp istenilen ölçüde ortasına dökülüp yayılması sağlanır. 
 
Üzeri delikli olacak şekilde kısık ateşte altı hafif pembeleşinceye kadar bekletilip, sıcakken üzerine tereyağ sürülüp servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz Nefis Lezzetlerimizden ve Hamur İşi Tarifleri'mizden Harika Bir Damak Tadı Olan “Akıtma Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler