Patatesli Ekmek Tarifi

Patatesli Ekmek Tarifi

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan Sıcak İştah Açıcılarımızdan Olan Patatesli Ekmek, Osmanlı Saray Mutfağında Önemli Menülerin İçerisinde Farklı Yöntemler...

Yöresel Mutfaklarımızda Yapılan  Sıcak  İştah Açıcılarımızdan Olan Patatesli Ekmek, Zaman Zaman Osmanlı Saray Mutfağında Önemli Menülerin İçerisinde Farklı Yöntemler İle Yapılan Hamur İşi Tarifleri Yerini Almıştır.
 
Patatesli Ekmek Tarifi "10-12 Kişilik"
Hazırlama Süresi: 1,5 saat 
 
Pişirme Süresi: 
orta ısıda Üzeri Kızarana Kadar
 
Patatesli Ekmek Malzemeler              
*   1,5 kg Un
*   Aldığı Kadar Su
*   3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
*   Tuz
 
Patatesli Ekmek İç Harcı:
*   1 Kase Haşlanmış Patates (Arzuya göre; Ezilmiş Haşhaş, Sızgıç ya da Kakırdak)
 
Nefis Lezzetlerimizden ve Hamur İşi Tarifleri'mizden Harika Bir Damak Tadı Olan Patatesli Ekmek Yapılış Tarifi
Geniş bir kap içine un elenip tuz, maya ve ılık su eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde yoğrulur ve mayalanması için dinlendirilir. 
 
Hamurun kabarması mayalanmış olduğunu gösterir. Kabaran hamur bezelere ayrılıp temiz bir sofra bezinin üzerine konulur ve üzeri örtülerek 3-5 dakika daha dinlendirilir.
 
Bezeler kabarınca, hamur tahtası üzerinde elle tek tek yuvarlak şekilde açılarak üzerine rendelenmiş patates döşenir (bu aşamada arzuya göre patates yerine ezilmiş haşhaş, sızgıç ya da kakırdak da iç malzemesi olarak kullanılabilir).  
 
Hamur ikiye katlanarak üzerine bir miktar daha iç döşendikten sonra, tekrar katlanıp dinlendirilir. Hamur tahtası üzerinde elle açılarak üzeri sulanır.
 
Fırıncı tarafından elde biraz daha açılarak taş fırına sürülür. Pişen ekmekler temiz sofra bezleri üzerine serilerek hamur olmaması için soğutulur.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Patatesli Ekmek Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Onur Kırıcı
    10/27/2018

    Kuzenlerle birleşip yaptık harika oldu gerçekten çoook teşekkürler

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler