Kadın Çiftçiye Büyük Destek

Kadın Çiftçiye Büyük Destek

Düzce’de kadın çiftçilere yönelik faaliyetler her geçen gün artıyor. ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi...

Kadın Çiftçiye Büyük Destek 
Düzce’de kadın çiftçilere yönelik faaliyetler her geçen gün artıyor. ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında Düzce’de başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri bugün tamamlanıyor. 
 
Eğitim sonrasında Düzceli hanımlar tıbbi-aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, ipekböcekçiliği, kırsal turizm gibi bir çok alanda proje hazırlayacak ve Türkiye genelinde düzenlenecek yarışmaya katılacak. Yarışmada dereceye giren projelere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 20-40 bin TL arasında destek verilerek projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacak. 
 
Girişimci Kadınlarımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında Düzce’de başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin açılış töreni Pelemir Otelde gerçekleştirildi.  Törene Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, KOSGEB İl Müdürü Arif Torun, İŞKUR İl Müdürü Ferat Acar, Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Alper Ertürk ve Dr. Öğretim Üyesi Ufuk Gür, KOSGEB Eğitmeni Nuray Erdoğan, İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek, Şube ve İlçe Müdürleri ile kursiyerler katıldı.  
 
Eğitim programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Kabaoğlu üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla 2018 yılında Düzce’nin de yer aldığı 29 ilde İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verileceğini söyleyerek program hakkında bilgiler verdi. 
 
Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Genç Çiftçi” proje başvurularının alınmaya başladığını ve girişimci kadınların bu projelere de başvurabileceğini ifade eden Kabaoğlu, eğitimlerin hayırlı olmasını diledi.  Kırsal alanda yaşayan ve tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası 75 kadın çiftçinin katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri bugün tamamlanacak. Eğitim alan kadın çiftçilere yönelik, Düzce’de kadın girişimciliğinin başarılı şekilde yürütüldüğü bir işletmeye teknik inceleme gezisi düzenlenecek. 
 
Eğitim sonunda kadın çiftçiler tarafından tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, tıbbi-aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik, küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği, ormancılık, sepetçilik, dokuma, işleme-pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm konularında projeler hazırlanacak. 
 
İl Müdürlüğü, KOSGEB Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Üniversitesi yönetici/öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren proje sahibi kadın çiftçilere Kastamonu ilinde düzenlenecek olan “Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni”nde teşvik ödülleri verilecek. Türkiye genelinde dereceye giren projelere ise Bakanlık tarafından 20-40 bin TL arasında destek verilerek projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacak. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler