Azim Ve Başarısı Onu Patron Yaptı

Azim Ve Başarısı Onu Patron Yaptı

14 yıl ünlü isimlerin aşçılığını yapan Melek Canikli, Edirne’de Karadeniz mutfağı yöresel yemekler restoranı...

Azim Ve Başarısı Onu Patron Yaptı
14 yıl ünlü isimlerin aşçılığını yapan Girişimci Kadınlarımızdan Melek Canikli, Edirne’de Karadeniz mutfağı yöresel yemekler restoranı açarak patron oldu. Edirne’nin Tarlakapı Caddesi’nde, bir yıl önce Karadeniz mutfağı yöresel yemekler restoranı açarak patron olan evli 47 yaşındaki Canikli, Ali Ağaoğlu, Emre Belözoğlu, Türkan Sabancı, İlker Ayrık ve Serdar Adalı gibi birçok ünlünün aşçılığını yaptığını ifade etti. 
 
Gece gündüz demeden restoranında çalışan Canikli, 4 kişiye de istihdam sağlıyor. Hayatta istediği her şeyi başardığını da aktaran 47 yaşındaki Canikli, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde restoranımda çalışmaktan keyif alıyorum" dedi.
 
Uzun yıllar farklı sektörlerde çalıştığını söyleyen Canikli, "Uzun yıllar öğretmenlik hayatımdan sonra, radyo ve televizyonda çalıştım. Daha sonra aşçılığa karar verdim. Hiç yorulmadan yoluma devam ettim. Ünlü isimlerin aşçısı oldum. 
 
En büyük ustam annemdi. Yemekleri sevgiyle yaptığım sürece başarılı olacağımı düşündüm. Bunun da karşılığını çok güzel gördüm. Uzun yıllar aşçılık yaptıktan sonra kendi iş yerimi açtım. Yemeklerim çok beğenildi. Edirne’de tek yöresel yemek yapan ve yöresel ürünler kullanan lokantayız. Biz lokantamızda her gün farklı farklı yemek yapıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Kadına şiddeti kınadığını ifade eden Canikli, "Bence Kadınlar Günü her gün olmalı. Erkekler biz kadınlara hak ettiğimiz değeri vermeli. Kadınlar dövülüyor, kadınlar öldürülüyor. Ben üzülüyorum. Ben elimden geleni kadın arkadaşlarıma yapmak istiyorum. 
 
Çalışmak isteyen bir çok kadına destek oluyorum" dedi.
Eşiyle birlikte iş yerini yürüttüklerini belirten Ferhat Canikli ise, "Ben aslında eşimin çalışmasını istemiyorum. Çünkü bu yorucu bir iş olduğu için. Ama yine de bu işi seviyor. Yemek yapmayı seviyor. Ben de elimden geldiği kadar eşime destek olmaya çalışıyorum. 
 
Kadınların çalışması gerekiyor. Eşinin eline bakmaması lazım. Kadınlarında mutlaka eve destek olması lazım” diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler