7 Yılın Sonunda Şampiyon Horoz Yetiştirdi

7 Yılın Sonunda Şampiyon Horoz Yetiştirdi

Manisa’nın Şehzadeler İlçesinde yaşayan, 7 yıldır süs tavukçuluğu yapan Emrah bilgi 1 yaşındaki ‘Sancak’...

7 Yılın Sonunda Şampiyon Horoz Yetiştirdi
Manisa’nın Şehzadeler İlçesinde yaşayan, 7 yıldır süs tavukçuluğu yapan Emrah bilgi 1 yaşındaki ‘Sancak’ isimli horozunu Türkiye şampiyonu yaptı.
 
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan Emrah Bilgi, ‘Sancak’ isimli süs horozu ile Türkiye şampiyonluğu kazandı. Geçimini yetiştirdiği süs tavukları ve onların yumurtalarını satarak sağlayan Emrah Bilgi, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’nde Sancak isimli horuzu ile şampiyonluk için yarıştı. ‘Sancak’ 32 ilden 80 yetiştiricinin yetiştirdiği 600 hayvan arasından şampiyonluğa ulaştı.
 
600 Hayvan Arasından Hayvancılık Ve Su Ürünlerinde ‘Sancak’ Şampiyon Oldu
Süs tavuğu yetiştiricisi Emrah Bilgi’nin 7 yıl süren çalışmaları sonucunda, 1 yaşındaki brahma Liğht türünde ‘Sancak’ isimli horozu Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’nde Türkiye Şampiyonu Türkiye grand şampiyonu oldu.
 
Emrah Bilgi yaptığı açıklamada, “7 yıldır uğraştığım süs tavukculuğu bana bir çok şey öğretti. En kaliteli en güzel hayvanı yetiştirmek için bir çok deneyimlerde bulundum. Kendi geliştirmek için kendi ırkında standartların en iyi süs tavukları yumurtalarını yurt dışından getirdim ve en iyi hayvanaları yetiştirdim. 
 
7 yıl uğraşlarımın sonucunda Türkiye Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisinde Salonun en güzel hayvanı seçilen ‘Sancak’ isimli hayvanım şampiyon oldu. Emeklerimin sonucunu 7 yıl sonra almanın mutluluğunu yaşadım. Buradan herkese süs tavuğu yetişmelerini tavsiye ediyorum” dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler