Elazığ'da Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi Faaliyette

Elazığ'da Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi Faaliyette

Merkezde üretilen milyonlarca balık, bölgedeki göl ve barajlara bırakılarak doğal ekosisteme katkı sağlıyor. Bu çalışmalar, yeni balık türlerinin kültüre alınması ve yemle ilgili araştırma..

 
Elazığ'da Milyonlarca Balık Üretimi: Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi Faaliyette...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi ve Üretim Birimi'nde balık çeşitleri üretim çalışmaları hızla devam ediyor. 2019 yılında başlatılan 'Doğu Anadolu Bölgesi İllerinde Su Ürünleri Üretiminde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında, Keban Baraj Gölü Meşeli Köyü Mevkiinde kurulan bu merkez, önemli faaliyetler yürütüyor.
 
Milyonlarca Balık Göl ve Barajlara Salınıyor
Merkezde üretilen milyonlarca balık, bölgedeki göl ve barajlara bırakılarak doğal ekosisteme katkı sağlıyor. Bu çalışmalar, yeni balık türlerinin kültüre alınması ve yemle ilgili araştırmalar yapılarak su ürünleri sektörünün gelişimine büyük fayda sağlıyor.
 
Su Ürünleri Sektörüne Katkı
Yapılan araştırmalar ve üretim çalışmaları, ülke genelinde su ürünleri sektörünün hem doğrudan hem de dolaylı olarak gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Merkezde gerçekleştirilen bu projeler, su ürünlerinin verimliliğini artırmayı amaçlıyor.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin yaptığı araştırmalara göre, Elazığ Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi, balık üretimi ve su ürünleri sektörünün geliştirilmesi için önemli bir rol oynuyor. Bu çalışmalar sayesinde, su ürünleri sektörü her geçen gün daha da güçleniyor ve ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler