Şanlıurfa'da 25 Milyon Yavru Balık Yetiştiriliyor

Şanlıurfa'da 25 Milyon Yavru Balık Yetiştiriliyor

Atatürk Barajı havzasında yer alan tesiste, dişi balıkların yumurtaları görevli personel tarafından sağılırken, erkek balıklardan alınan spermlerle dölleniyor. Döllenen..

 
Türk Aşçı Haberleri'nden: Şanlıurfa'da 25 Milyon Yavru Balık Yetiştiriliyor
 
Balık Üretim Merkezinde Büyük Hedef: 25 Milyon Yavru Balık
Türk Aşçı Haberleri olarak, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Balık Üretim Merkezinde bu yıl 25 milyon yavru balık yetiştirilmesi hedefini sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.
 
Atatürk Barajı Havzasındaki Üretim Tesisi
Atatürk Barajı havzasında yer alan tesiste, dişi balıkların yumurtaları görevli personel tarafından sağılırken, erkek balıklardan alınan spermlerle dölleniyor. Döllenen yumurtalar ilk etapta tesis içerisindeki beton havuzlara bırakılıyor ve yavruların çıkması bekleniyor. Yavrular çıkınca, beton havuzlardan alınıp göl ortamına adapte olmaları için toprak havuzlara transfer ediliyor.
 
Toprak havuzlarda 2 santimetre büyüklüğüne gelen yavru balıklar, ihtiyaç duyulan iç sulara bırakılıyor. Bu yılki hedef, 15 milyon sazan ve 10 milyon Şabut olmak üzere toplam 25 milyon yavru balık yetiştirmek.
 
Balıkların Sağımı ve Dağıtımı
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık Su Ürünleri tesislerinde bu yıl 25 milyon yavru balık yetiştirilmesi hedefleniyor. Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Akgün, "Bu yılki hedefimiz, 15 milyon sazan yavrusu ve 10 milyon Şabut balığı yetiştirmek. Bu projede yaklaşık 10 ilimizdeki iç sular balıklandırılacak. Ayrıca, 5 bine yakın balıkçının sosyoekonomik yapısı iyileştirilecek. Şanlıurfa’dan diğer illere gönderilecek olan yavru balık çeşitleri, göllerin balıklandırılmasına katkı sağlayacak" dedi.
 
Toprak Havuzlarda Yetiştirilen Yavru Balıklar
Arkamızda bulunan 5 dekarlık havuzda yaklaşık 1,5 milyon Şabut yavrusu bulunuyor. Bu yavrular 2 gram ağırlığına geldiklerinde, taşıma tankları ve oksijen takviyesiyle bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün uygun gördüğü illere gönderilecek.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu değerli projeyi hayata geçiren Tarım ve Orman Bakanlığına, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve emeği geçen tüm personele teşekkür ederiz. Bu proje, balıkçılık sektörüne ve ekosisteme büyük katkı sağlayacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler