Bakan Yumaklı; Hayvancılıkta Yeni Dönem Stratejileri

Bakan Yumaklı; Hayvancılıkta Yeni Dönem Stratejileri

Yumaklı, enstitünün gen kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, halk elinde ıslah çalışmaları ve kaliteli yerli sperma üretimi gibi AR-GE faaliyetlerinin Hayvancılık..

 
Bakan Yumaklı'dan Hayvancılıkta Yeni Dönem Stratejileri
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Uluslararası Hayvancılık Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek önemli incelemelerde bulundu. Enstitü Müdürü Sezer Öz'den çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Yumaklı, inşaatı devam eden 200 sığır kapasiteli sağmal ahır ile genetik laboratuvarını gezdi.
 
Bakan Yumaklı, enstitünün hayvansal üretimde AR-GE ve inovasyonla ilgili çalışmaların yürütüldüğü kritik bir merkez olduğunu vurguladı. Kısa süre önce 2024-2028 yıllarını kapsayan Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladıklarını hatırlatan Yumaklı, verimli, kaliteli ve sağlıklı üretimi artırma hedefleri doğrultusunda suni tohumlama, yerli sperma üretimi, soy kütüğü çalışmaları ve ari işletme gibi konularda destekleri artırma kararlılığında olduklarını belirtti.
 
Gen Kaynaklarının Korunması ve Geliştirilmesi
Yumaklı, enstitünün gen kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, halk elinde ıslah çalışmaları ve kaliteli yerli sperma üretimi gibi AR-GE faaliyetlerinin Hayvancılık Yol Haritası'nın önemli ayaklarını oluşturduğunu ifade etti. Bu çalışmalarda sürdürülebilirlik, verimlilik ve kalite odaklı bir üretim modeliyle sektördeki gelişmeleri desteklemeyi amaçladıklarını belirtti.
 
Üreticilerin Geleceğe Yönelik Perspektifi
Türk Aşçı Haberleri'nin derlediği bilgilere göre, Bakan Yumaklı, hayvansal üretim planlamasının 1 Ocak'ta yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, üreticilerin 3 yıl önlerini görebilecekleri bir perspektif çizmek istediklerini söyledi. Yeni modelde destekleme tutarlarının katsayılar üzerinden belirlendiğini ve performansa dayalı bir destekleme sistemi oluşturulduğunu açıkladı.
 
Destekleme Sistemi ve Performans Kriterleri
Yeni destekleme modelinde, temel hayvancılık desteklerinin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği faaliyetlerinin desteklenmesinden oluşacağını belirten Yumaklı, aile işletmeleri, genç ve kadın girişimciler ile tarımsal örgüt üyelerinin ilave desteklerden faydalanacağını vurguladı. Suni tohumlama, soy kütüğü ve yerli sperma üretimi gibi konularda da ilave desteklerin verileceğini söyledi.
 
Kadın ve Genç Girişimcilere Özel Destekler
Yeni destekleme modelinin kadınlar ve gençler için ilk kez uygulanacağını belirten Yumaklı, onları üretime teşvik ederken verimliliği artırıcı kriterleri sağlayan üreticilerin de bu desteklerden daha fazla faydalanacağını belirtti. Amaçlarının, bütün kategorilerde verimli ve kaliteli üretim ile ülke ihtiyacının yanı sıra ihraç edilebilir ürünler üretebilmek olduğunu vurguladı.
 
Uluslararası Hizmet ve Gelişim
Türk Aşçı Haberleri olarak, Bakan Yumaklı'nın enstitünün sadece ülkeye değil, uluslararası boyutta yardım ve destek isteyen ülkelere de hizmet vereceğini kaydettiğini öğrendik. Enstitünün tüm tesislerinin revizyonu ve ilavelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Yumaklı, bu merkezin bölgesel ve küresel düzeyde önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.
 
Bu yeni stratejilerin ve destek modellerinin hayvancılık sektöründe verimliliği artırması, ülke ekonomisine ve tarımsal üretime büyük katkılar sağlaması bekleniyor. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz ve sizlere en güncel bilgileri sunacağız.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler