Sinop’ta Arıcılık Kursu Açılacak

Sinop’ta Arıcılık Kursu Açılacak

Beraberindeki birlik yönetim kurulu üyeleri ve arıcılık kursu eğitmeni Ahmet Soyöz ile birlikte gazetemiz...

Sinop’ta Arıcılık Kursu Açılacak 
Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde arıcılık kursu açılacak. Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, Sinop’ta arıcılık faaliyetinde bulunmak isteyenler için arıcılık kursu açacaklarını söyledi. 
 
Beraberindeki birlik yönetim kurulu üyeleri ve arıcılık kursu eğitmeni Ahmet Soyöz ile birlikte gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret eden Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, açılması planlanan arıcılık kursu hakkında bilgiler verdi. 
 
Kursların, arıcılık alanında deneyimli ve bu işe gönül vermiş olan Ahmet Soyöz tarafından verileceğini belirten Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, bu işi gerektiği gibi yapmak isteyen herkesi arıcılık kursuna beklediklerini ifade etti. 
 
Tabak; “Sinop Merkezde ikamet eden ve arıcılık kursuna gitmek isteyen vatandaşlarımız için bir kurs açacağız. Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizesinde açılacak olan kursumuzda vatandaşlarımız arıcılık ile ilgili öğrenmeleri gereken ne varsa hepsini öğrenecekler. 
 
Ahmet Soyöz hocamız, hem birliğimizin üyesi hem bu işin temelinden yetişmiş bir hocamız. Ahmet hocamız, bu güne kadar Sinop Merkez, Erfelek, Boyabat ve Durağan ilçelerinde çeşitli zamanlarda arıcılık kursları açtı. 
 
Hatta durağan yarı açık cezaevinde, hazırlanan bir proje kapsamında personel ve mahkumlara yönelik ikinci bir kurs açıyor. Yani Ahmet hocamız sıradan bir insan değil. Bu işin temelinden yetişme deneyimli bir insan. 
 
Bu anlamda açılacak bu kursun vatandaşlarımıza oldukça faydalı olacağı kanısındayız. Vatandaşlarımızdan, arıcılık kursu açılması yönünde çokça talep alıyorduk. Sizin vasıtanızla da arıcılık kursuna katılmak isteyen vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyoruz” dedi. 
 
Piyasada Bulamayacağınız Kaynakları Ücretsiz Olarak Dağıtacağız 
Verilecek olan kursta, katılımcılara arıcılıkla ilgili önemli bilgiler bulunan ve piyasada bulamayacakları kitapları ücretsiz olarak dağıtacaklarını belirten Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, vatandaşları kurslara beklediklerini söyledi. 
 
Tabak; “Birliğimizce verilecek bu kursa katılan kursiyerlerimize arıcılıkla ilgili çeşitli dergi ve görsel yayınlar ücretsiz dağıtılacaktır. Piyasada bulamayacağınız çok değerli arıcılık kitaplarını da ücretsiz olarak kursiyerlere dağıtacağız. Kursa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız eski hal yerindeki büromuza ya da benim 0 535 899 01 91 nolu telefonuma ile birliğimizin 0368 260 57 69 nolu telefonuna ulaşabilirler” diye onuştu. 
 
Başarılı Bir Arıcılık Faaliyeti İçin Bu Kurslar Şart 
Kurs detayları hakkında bilgi veren Kurs eğitmeni Ahmet Soyöz, toplamda 80 saat sürecek olan kursta, başarılı bir arıcılık faaliyetinin sürdürülebilmesi için gereken tüm bilgilerin edinileceğini söyledi.  Soyöz; “12 kişilik müracaat tamamlandığı anda kursumuzu açabiliriz. 
 
Kursa 17 yaşını doldurmuş herkes müracaat edebilir. Bu kursumuzda arıcılıkla ilgili A’dan Z’ye, ne öğrenilmesi gerekiyorsa hepsini öğreneceğiz. 
 
Kovandan, ana arı yetiştirmesine, arı bölünmesinden, arı çoğaltılmasına, bal hasadından, hastalık ve zararlılardan korunma yollarına kadar her şeyi öğreneceğiz. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde düzenlenen kurslarda, kurs süresi 80 saattir. Kurs bitiminde Halk Eğitim Merkezi tarafından kursiyerlere sertifika verilecek” dedi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler