Pasta Yap İş Kap Projesi' Berlin yolunda

Pasta Yap İş Kap Projesi' Berlin yolunda

İZMİR'in Foça ilçesinde bulunan ve otelcilik ile turizm alanında eğitim veren Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri pastacılık..

Pasta Yap İş Kap Projesi' Berlin yolunda
İZMİR'in Foça ilçesinde bulunan ve otelcilik ve turizm alanında eğitim veren Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri pastacılık alanındaki yenilikleri öğrenmek ve yerinde görmek için Almanya'nın Başkenti Berlin'e gidecek. Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında geliştirilen 'Pasta Yap İş Kap Projesi' ile hem öğrencilere hem de üreticilere sektördeki yeniliklerin öğretilmesinin amaçlandığı bildirildi.
 
Berlin'e gidecek ilk ekip Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Bilgi, Müdür yardımcısı Rıdvan Taşkın, öğretmenler Coşkun Coşkunöz, Ferudun Kıran ve Volkan Hamdi Bal'dan oluştu. Pastacılık konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden Almanya'da üretim teknikleri, üretim için yeni geliştirilen araçlar, mutfakta yenilikler, turizmde tercih edilen ancak ülkemizde çok tanınmayan pasta çeşitleri gibi konuların yanı sıra 'Alman Sisteminde İş Güvenliği' konularını da inceleyecek ilk ekipten sonra, öğrencilerden oluşan gruplar da Berlin'e gönderilecek.
 
Projenin tanıtımı için Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok amaçlı salonda düzenlenen toplantıya Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, ilçede turizm sektörüne hizmet veren büyük otel, pastane ve pasta üretim yerlerinin aşçıbaşı ve pastacılık bölüm şefleri'de katıldı. Katılımcılardan, ekipten öğrenmelerini istedikleri konuları belirtmeleri istendi.
 
Proje sorumlusu olan Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Rıdvan Taşkın, 28 Eylül'e kadar çalışmalarını tamamlayacaklarını, ardından bu alanda eğitim veren Foça ve İzmir okullarının öğretmen ve öğrencilerine, bölgede iş yapan esnaf ve üreticilere bilgileri aktaracaklarını, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile işbirliği yaparak vatandaşların katılacağı kurslar açacaklarını söyledi. Taşkın, "Pastacılık sektörü turizmde çok önemli bir yer edinmeye başladı. 
 
Bu konudaki yenilikleri öğrenmek ve öğretmenin yanısıra gelen yoğun talepler doğrultusunda okulumuzda mutfak ve servis bölümlerinin yanında pastacılığı ayrı bir bölüm olarak açmak istiyoruz. Maddi kaynağını ilgili AB fonunun karşıladığı, TC Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı'nın da destek verdiği projemizle hem öğrencilerimize;
 
hem üretici esnafımıza hemde halkımıza faydalı olacağız" dedi. 'Pasta Yap İş Kap Projesi' ekibi 12 - 23 Ocak 2018 tarihleri arasında Berlin'de bulunacak, pasta yapım atölyelerinde incelemeler yapacak, Pastacılık Alman Meslek Birliği Başkanı ve yetkilileri ile bir araya gelecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler