Mardin’den Yine Çok Uzaklardayım

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Mardin’den Yine Çok Uzaklardayım
Mardin’den yine çok uzaklardayım. Ama günün her saati mutfak, servis, proje, yönetim ekipleri ile sürekli iletişim halindeyim. Topraktan Tabağa proje ekibi harika bir proje için çalışırken Mardin inanılmaz bir turist yoğunluğu yaşıyor ve mutfağımız çok yoğun bu aralar.
 

Arkamda bıraktığım ekibim çok iyi benim için. Çok emek verdim ekibine onlar da hem bana hem yaptıkları ise. Mucize gibi çalışıyorlar. 

 
Size mutfağından başarı hikayeleri paylaşmak istedim. Aldığım hiçbir ödül beni onların başarıları kadar gururlandırmıyor.
 
Mardin’den Yine Çok UzaklardayımSizi Hülya ile tanıştırmak istiyorum.
 Hülya bana göre gerçek bir mucize! Yasadığı bir aile huzursuzluğu sebebi ile çalışmak zorunda kalan, sahip olduğu kültürel bilgi ve becerisini geliştirerek hayatının geri kalan kısmını harika bir şef olarak sürdürmeyi planlayan genç bir kadın ve bir anne.
 
Cercis Murat Konağının tüm mutfak operasyonundan sorumlu. Bana yazdığınız beğendiğiniz o harika yemeklerin en iyi şekilde size ulaşmasını sağlayan kişi. İlkokul mezunu olmasına rağmen çok okuyor, araştırıyor, netflixteki şef programlarını ve tabak tasarımlarını takip ediyor. 
 
Malzemenin en iyisinin pesine düşüyor. Dünyanın en özel kadın şeflerden olan @dominiquecreen hayranı. Bir gün Dominique ile bir araya gelmenin ve çalışmanın hayalini birlikte kuruyoruz.
 
Mardin’den Yine Çok Uzaklardayım
Gizli kalmış yerel lezzetlerin önce bugünün sofralarına ardından geleceğe aktarımı için yerel toplulukların var olan yetenekleriyle maddi ve manevi açılardan motive edilerek süreçlere dahil edilmesi gerekiyor. 
 

Bu yeteneklere şans verdiğinizde Hülya gibi kadına ve kültüre şans vermiş toplumda bir değişime de bir şans veriyorsunuz.
 
 
Her şey istediğin gibi gönlünce olsun...
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.