Amacımız Ödül Almaktan Çok Öte…

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Yola Çıkma Zamanı...

Bugün heyecanlı ve uzun bir yola çıkıyorum. Bu sabah evimin balkonundan ovayı izlerken icim içime sığmıyor. Dile kolay 310 kadın çiftçi istihdamı, ilcelerde kurduğumuz tarımsal kalkınma kooperatifleri ile başladığımız iyi tarım uygulamaları bizim hayatımızın önemli bir parçası oldu. Her gün başka hayaller ile yollara çıkıyoruz. 
 

iklim değişikliğine karşı gıdanın sürdürülebilir ligini saglamak, sağlıklı gıdaya ulaşmak, yaklaşan kuraklığa önlem olacak geleneksel tarım yöntemlerine geri dönerek, Türkiye'nin tohum deposunu oluşturmak gibi bir hayalimiz var bizim. 650 donum ekili arazimizden bu yıl çoğaltılmak üzere 440 ton tohum bekliyoruz. 

 
Yarın Fransa'da Paris'te Yves Rocher Vakfının Toprağın Kadınları Ödül Töreninde olacağız. "Topraktan Tabağa Yasan Toprak Yerel Tohum" projemizle 11 ülke ile dünya ödülü için yarışacağız.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIBu Ödülü  Alabilmek Bizi Mutlu Eder, Ancak Amacımız Ödül Almaktan Çok Öte...
Bir Farkındalık Yaratmak! Insanların İklim Değişikliği, Tarımın Devamlılığı, İyi Tarım Uygulamaları, Yerel Tohumlar Ve Susuz Tarım İle Su Kaynaklarının Korunması, Kadın Çiftçiler Ve Mülteciler Konusunda Yaptıklarımız İle Dikkat Çekmek. Artık Sadece Ülkemizde Degil Global Ölçekte Dünyada Herkesin Sorunu Olan Bir Çok Sorunlara Bulduğumuz Yerel Çözümleri Göstermeye Gidiyoruz.. 
 
Fırsat verildiğinde biz kadınların neler yapabileceklerini, geleceği, tarımı, su kaynaklarını, çiftçi kadınları, mültecileri kısacası hayatımızı etkileyen her sorunu birbirinin çözümü olabilecek şekilde herkesi isin icine katarak nasıl çözebildiğimizi Ben degil biz olarak yarattığımız degisimi dünyaya anlatmaya gidiyoruz. 
 

Sevgili Ceyda Bölünmez Çankırı önderliğinde başladığımız ve gün geçtikçe büyüyen her proje desteğinizle sadece ülkemizdeki kadınların, çocukların, mültecilerin toprağın, suyun geleceğini değiştirmeden ziyade simdi model alınarak dünyanın başka yerlerinde uygulanabilen model projeler haline geldi. 
 
Sizin de dediğiniz gibi yolumuz çok uzun, ulkemiz icin alacak çok yolumuz, hayatına dokunacağımız daha çok insanımız var. Bu ödülü alırsak en çok sizin başarınız olacaktır. Dünyayı değiştirmek için arkanıza aldığınız biz kadınlar hep sizinle birlikte olacağız.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.