Yeme İçme Sektörü...

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Yeme İçme Sektöründe Tatlı Ve Keyifli Hareketlilik Başladı ...
 
Konumuz yeme içme sektörü, tatlı bir telaş başladı ama sektörde ciddi bir boşlukla karşılaştık istanbul ve türkiyenin her yerinde esnaflarımız sektörün işletmecileri yüzlerce mekânda aşçı çırak ve usta bulunamıyor bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. 
 
Pandemi sürecinde bir çok meslektaşımız çıraklarımız üretim ve fabrika tekstil gibi işletmelerde işe başladılar. Neden sektör değiştirdiniz diye sorduğumuzda ise bir daha kuşkumuz tekrar kapanma olursa işsiz kalırım korkusu var.
 
Geri kalan kısım son zamanlarda trend olan online evlere paket kurye işinde çalışmaya başladılar. Diğer tarafta işletme sahipleri ve esnaflarımız bizleri arayıp ekip arkadaşları talep ediyorlar. 
 
Aşçı çırak yardımcı maalesef acı ve gerçek pandemi ile birlikte, gıdadan ve endüstriye kadar her şeye yüzde yüz zam geldi. 
 
Pandemi öncesi maaşlar neyse şu an iki katına çıkmalı... 
 
İyi bir usta çekirdekten yetişip usta olana kadar ciddi bir çaba ve emek sarfediyor. 20 yaşında ki bir kurye 7.000-10.000 arası kazanıyorsa yirmi yıllık bir usta 10.000 ve üstü almalıdır.
 
Bir mekânın ana beyni mutfaktır işletmenin bel kemiği aşçıdır. Diğer yandan pandemiden önce gıdaya yemeğe olan aşkımızı sevgimizi titizliğimizi daha hassas davranmalıyız. 
 
Eğitim şart diyorum, muhakkak işi bilen duayen şeflerimizden yemek danışmanlarından destek almalıyız. Gıda sektörüne girmek isteyen esnaflarımız içinde bir çift sözümüz var.
 
Yemek ve gıda sektörüne girerken yemek ve konsept danışmanlarından destek almalıdır. İLlere ve ilçelere göre mutfak ve konseptler kurulmalıdır her mutfak her yerde gitmiyor.
 
Şeflerden yardım alınarak doğru menü seçilmelidir. Menülerimizde yöresel mutfaklar ve yöresel lezzetlerimizde ön plana çıkartmalıyız. Kendi kültürümüzü kaybolmuş lezzetlerimizi yaşatmalıyız. Lezzet ile kalın sağılık lı yaşayın.. 
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.