Bahar Yorgunluğu Kefir Öneriyorum...

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Bahar Yorgunluğu Kefir Öneriyorum...
 
Öncelikle herkese merhabalar 15 Nisan turizm haftası Aşçılar bayramı tüm camiamıza kutlu olsun covid 19 salgınından dolayı ülke olarak:
 
Covid 19 ile mücadele ediyoruz mevsim değişikliğinden dolayı üstümüzde ağırlık var malesef herkes hamur işine, börekler, mantılar, çörekler, pidelere el atmış bahar yorgunluğu giderilsin ve sağlıklı bir kaç önerim olacak ramazan ayındayız ev yapımı kefir yoğur ve yeşil yapraklı sebzeler öneriyorum.
 
Kefir: Kefir, içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.
 
Güçlü bir bağışıklık sistemi de bahar yorgunluğunu daha kolay atlatmanızı sağlıyor. Bilimsel araştırmalara göre probiyotik besinler, düzenleyici fonksiyonu olan T hücre yüzdesini arttırarak, mevsim geçişlerine karşı toleransı yükseltiyor. 
 
Bahar Yorgunluğu Kefir Öneriyorum...Her gece bir bardak kefir tüketmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
 
Yeşil yapraklı sebzeler:
 
Roka, tere, nane, maydanoz, reyhan  gibi taze yeşillikler içerdikleri yüksek klorofil ile iyi birer antioksidanlar.
 
Yüksek Lif oranları ile bağırsak hareketlerini artırıyorlar. 
 
C vitamini içerikleri de yüksek oluyor..
 
Bu nedenle yeşil yapraklı sebzeleri çiğ olarak da bol bol tüketmeyi alışkanlık haline getirmeniz çok önemli.
 
Potasyum ve folik asit açısından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler yorgunluğu önleyip, baharı enerjik geçirmenize yardımcı oluyor.
 
Sofranızda her öğünde koyu yeşil yapraklı sebzelere yer vermeyi ihmal etmeyin!
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.