Örnek Olabilecek Bir Entegrasyon Modeli...

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Örnek Olabilecek Bir Entegrasyon Modeli...
 
Mardin'de başladığımız projelerimizde;
 
Dünyada artan mülteci nüfusuna örnek olabilecek bir entegrasyon modeli oluşturduk.
 
Karşılıklı bilgi alışverişi ve eğitimle onların en iyi bildiği işten gelir etmelerine destek vererek, yardıma bağlı değil üreterek ekonomiye katkı sağlayan bireyler ve topluluklar haline dönüşürdük.
 
Kısa vade;
 
Örnek Olabilecek Bir Entegrasyon Modeli...
 
İklim değişikliğine bağlı bağlı olarak Kuraklığa karşı mücadele edeceğimiz gıdanın sürdürülebilirliği için daha çok yerel tohum ekerek çiftçinin iyi tarım uygulamaları ile tarımdan toprağından sürdürülebilir gelir elde etmesine destek vermek ve oluşturduğumuz ekosistemde daha çok kadın çiftçi istihdam etmek.
 
Örnek Olabilecek Bir Entegrasyon Modeli...
 
Uzun vadede Mardin’de;
İklim değişikliği, gıdanın sürdürülebilirliği, su kaynaklarının korunması, İyi tarım uygulamaları, kırsalda kadın istihdamı ve mülteci entegrasyonu global ölçekte dünyada çözüm bekleyen sorunlar.
 
Örnek Olabilecek Bir Entegrasyon Modeli...
 
Biz yapmış olduğumuz projeler ile sunduğunuz çözümlerin, dünyanın başka bir yerinde uygulanarak sürdürülebilir sonuçlar elde edilebilecek modellere dönüşmesini hedefliyoruz.
 
Tarım 12 bin yıl önce bu topraklarda buğday tohumu ile başladı ve tüm dünyaya yayıldı. Şimdi biz bir avuç Mezopotamyalı kadın yine buğday tohumu ile herkes için iyi tarımı yeniden dünyaya öğretmeye niyet ettik.
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.