Aşçıbaşı Olmadan...

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Gelin, hep beraber bildiklerimizi, gördüklerimizi yeni heyecanla bu aşçılık mesleği seçip  tavsiyem çekirdekten ana temel kuralardan saygı sevgi çerçevesinde Türk mutfağı' nın yemekleri ve kültürü ile yola çıkarak başlayalım.
 
Saray mutfağının Osmanlı mutfağının da usta  aşçıbaşı nasıl belirlediğini merak ediyormusun? her kısmın ustası ayrıydı pilaki ustası pilav ustası çorba ustası vs. 
 
Her yıl ramazan ayının 15 inde ustaların Soğanlı yumurta yapıp padişaha tattırıp ona göre aşçı'lar seçip aşçıbaşı ünvanına layık görülüyordu gelin kültürümüze dönelim usta olmadan aşçıbaşı olmayalım yeni nesil genç lerimize sahip çıkalım.
 
Geliştirme çabaları bitmeli artık! Sorgulayan bir nesil geliyor arkadaşlar. Acilen özeleştiri yapıp kendimizi geliştirmeli ve yeni neslin bu özelliğini, onlara yaşatacağımız hüsranlar neticesinde köreltmeden harekete geçmeliyiz.
 
Yarın çok geç olabilir ülkemizin mutfağı öğrenmeden dünya mutfağına girmeyelim...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.