Dondurmanın Faydaları Nelerdir?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
 
Dondurma, çok geniş bir yelpazedeki kişilerin mevsim fark etmeksizin sıklıkla tükettiği hem hafif hem de besleyici bir lezzettir. Özellikle yaz ayıyla bütünleşen tadına doyum olmayan tatlardan dondurmanın sağlık açısından da yararları bulunuyor. İşte, çok çeşitli aromatik tatlara sahip dondurmanın mucizevi faydaları...
 
Hemen herkesin büyük bir keyifle tükettiği dondurmalar, yaz kış demeden pek çok aroma çeşitliliğine sahip olarak daima raflardaki yerini almaktadır. Başta yaz ayı olmak üzere diğer aylarda da çokça tüketilen dondurmalar; rengarenk, çeşit çeşit ve lezzetli mi lezzetli olması açısından göz doldurmakla birlikte, insan sağlığı açısından da mucizevi faydaları bulunmasıyla adından sıkça söz ettiriyor. 
 
Uzmanlar tarafından da yenilebilecek en ideal ve sağlıklı tatlının dondurma olarak sıklıkla vurgulayarak, her mevsim gönül rahatlığıyla dondurma tüketimini destekleyici ifadeler kullanılıyor. Peki, hem lezzetinden hem de sağlığından ödün vermeyen kişilere en güzel alternatif olan dondurmanın yararları nelerdir? İşte, bilinçli ve aşırıya kaçmamak suretiyle tüketilmesi tavsiye eden dondurmanın faydaları.
 
Dondurmanın Besin Değerleri Nelerdir?
 
Dondurma Ne Zaman Ve Hangi Sıklıkla Tüketilmelidir?
 
Dondurmanın Faydaları Nelerdir?
Dondurma, yemek öncesi yenildiğinde iştahı kapatabildiği gibi, geç saatlerde tüketildiğinde ise kilo alımına neden olabilir. Bu sebeple tüketimi en doğru olan zaman ara öğünlerdir. Dondurma, sanılanın aksine yalnızca yaz aylarında değil, 4 mevsim rahatlıkla tüketilebilecek bir sütlü tatlıdır ve haftada 2-3 kez yenilebilir.
 
Dondurmanın Faydaları Nelerdir? Dondurmanın Mucizevi Yararları...
İçerisinde A vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, D vitamini ve E vitamini bulunur. Ayrıca tam bir K vitamini kaynağıdır.
Dondurmanın içerisinde kemik ve diş sağlığının korunmasında, kas kasılmasında, kanın pıhtılaşmasında, kolon kanserinin önlenmesinde önemli bir role sahip olan kalsiyum bulunmaktadır.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.