Dünya Kadın Çiftçiler Günü

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Bugün 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günüydü. Bir çiftçi olarak böyle bir özel günde ilk kez bu kadar fazla kutlama aldım. Çok mutluyum. 
 
Mardin gibi Ortadoğuya yakın ve değişimlerin hızlı olduğu bir coğrafyada yaşıyorsanız yaşamınızda hızlı değişimlere hazır olmadı ve bu değişimleri yönetecek B C hatta D planlarınız olmalı. Ben hep öyle yaşıyorum.
 
Mardin Birinci Cadde de restoranım onun az ilerisinde de bir çalışma ofisim var. 
 
Ofisime günde 200 den fazla kisi giriyor desem yalan olmaz. Ekip arkadaşlarımın yanısıra sağlık problemi olup gideceği yeri bilemeyen, çocuklarını ilgilendiren konularda yardım isteyen, evrak doldurması gereken, iş isteyen daha bir sürü sorunu icin  sayısız insanin  geldiği bir ofis burası. 
 
Dünya Kadın Çiftçiler Günüİnsanlara destek olmak, güven vermek ellerinden tutmak, yol göstermek benim icin paha biçilmez yeter ki onlar icin bir şeyler yapabileyim.
 
Sınavlarım bazen çok zor olsa da hayat bana hep adil davrandı. Üç muhteşem cocuk verdi. Beni anlayan insanları karşıma çıkardı. Fatih onların içinde en mükemmeliydi. Delisin sen! Sana yetişemiyorum dese de aslında  büyük destekçim her zaman Fatih oldu. Benim gibi bir kadının en büyük şansı onun gibi bir adamla evli olmak sanırım.
 
Bugün hayatımda yeni bir gündü...
 
Kafamda bir sürü iş ve bir o kadar da  hayalle  oradan oraya koştururken yeni bir heyecanın yükünü üzerimde taşıyordum. 
Koskoca bir işe El ele & Elden ele başlıyoruz. Tanıdığım herkes sen bunu da halledeceksin dese de bu sefer boyumdan cok büyük bir işe koyulduğumun farkındayım. 
 
Heyecanımdan mıdır sorumluluktan mıdır kaç gecedir uyuyamıyorum. İçim kıpır kıpır...
 
Bu akşam çok inandığım ve heyecanından uyuyamadığım  yeni projemizin en özel konuğu, tüm Cumhuriyet Kadınları gibi benim de  ilham kaynağım, projemizin  ilk gelen konuğu oldu. Sanki karşımdaki duvardan çıkıp geliyormuş gibi.
"Milli Ekonominin Temeli Tarimdir." diyerek.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.