Gastroantep Fiyaskosu!!!

Mustafa POLAT
Yazar:Mustafa POLAT
Bu yazı

Gastroantep Fiyaskosu!!!
 
Merhaba sevgili mutfak emekçileri...
Günlerdir sosyal medyada ve bilbordlarda gastroantep ile ilgili ilanları heyacanla takip ettim. Kimler katkı sunacak bu etkinliğe, kimler kimleri davet edecek ve bu işi nasıl başarırlar diye hep merak ettim... Festivalin 4 gün olacağını ve sosyal medyada canlı yayınlanacağını belirttiler...
 
Her neyse konuya açıklık getirmek istiyorum:
Bizim mutfak zanaatında sadakat ve ahilik geleneği vardır.. Bizler bu gelenekleri uygulamak zorundayız.. çünkü dünyanın en zor ve en güzel zanaatını işliyoruz... Gaziantepliler ve bizim camia bilir ..
 
Dünya baklava şampiyonu ve baklavayı guines rekorlar kitabına koyan Türk Mutfağı Şeflerimizden ustamız Gaziantepli sevgili Baklava Rekortmeni MAHMUT DOLMACI yı bu festivalde görmemek çok üzücü bir durum.. sevgili Mahmut Dolmacı ustamız yaklaşık 50 ülkede baklavayı rekor kırarak tanıttı ve sonra noldu biliyormusunuz?
 
Ustamızın arkasında durulmadığı için baklavanın patentini Kahraman Maraşlı kurumsal bir firma aldı... bizler yabancı şeflere karşı değiliz.. bizim şeflerin de yabancılar kadar ilgi görmesini ve hatırlanması bu ülkeye daha güzel katkılar sunar. 
 
Festivalleri düzenlerken önce o yörenin değerleri ve zanaatkarları davet edilir.. sonra federasyonlar ve dernekler ile yabancı şefler davet edilir... yabancı şeflerin bizim yemek kültürümüzü tanıtma gibi bir lüksleri olamaz.. bizim ahilik geleneğimizde bu tür davranışlar kabul edilemez...
 
Para almadan kendi dergisinde hiçbir yazı yazdırmayan insanlar sadece kendi çıkarlarını düşünürler...
 
UNESCO ya girmiş bir kentte gastronomi festivali düzenleniyor ve parmakla sayılacak kadar şef davet ediliyor...ne kadar üzücü!!!
 
Bizler bu ülkeye elbette yabancı şef davet etmeliyiz, elbette onlarla beraber hareket etmeliyiz. ama gemi bizim ise dümende bizim kaptanlar olmalı..
 
GUİNES rekorlar kitabına baklavayı koyan bir ustanın, ahilik geleneği ile bağdaşmayacak şekilde davet edilmemesi utanç vericidir...
 
Seversiniz yada sevmezsiniz... bu kentin değerlerine sahip çıkmalısınız.. Mahmut Dolmacı ustamız Gaziantebin evladıdır bu kentte yetişmiş bir ustadır.. ben bir Malatyalı olarak üzüldüysem Gaziantepli meslektaşlarımız da tepkilerini dile getirmeliler.
 
Sevgiyle...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.