Künefe Nedir?

Mustafa POLAT
Yazar:Mustafa POLAT
Bu yazı

Künefe Nedir?
 
Kanafeh, Kınefa, Künefe...
 
Künefenin ana vatanının LÜBNAN olduğunu kabul etmesek de öyledir.
 
1939 yılında Hatayın Türkiye ye katılma kararı ile birlikte Hatay devlet meclis binasına künefecinin açılması ile bu topraklara yayılmıştır.
 
Künefe Nedir?
Son zamanlarda künefenin nasıl yapıldığını, hangi aşamalardan geçtiğini ve nasıl sunulduğunu bilmeden yaptıkları tatlıya künefe ismini vererek insanlara sunmaları akıl karı değildir..künefenin orjinalinde fıstık yada ceviz yoktur.
 
Künefe Nedir?
Sadece tuzsuz peynir ve şerbet vardır. büyük alüminyum tepsilere döşenilen alt tabanı sade yağ ve serpilerek oluşturulan katman ateşte kızartılmaya bırakılır..künefenin ateşte çevrilmesi ile beraber peynirler üzerine serpilir..
 
Peynir eridikten sonra üst tabaka serpilir ve başka bir tepsiye çevirilerek pişirilir. Daha sonra şerbetin verilmesiyle birlikte el keskileri ile kesilip insanlara sunulur..
 
Künefe Nedir?
Bizim ülkemizde tepsinin tabanına sade yağla karıştırılmış pekmez sürülerek güya künefenin kızarmış rengini alması sağlanır..bu yanlış ve orijinal olmayan tarifleri fıstık veya cevizle süsleyerek sunma taktiğini kandırmaca olarak düşünüyorum.
 
Künefe Nedir?
Resimlerde görüldüğü gibi künefelerde kesinlikle peynir ve şerbet haricinde hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Tepsiler büyük olur. sıcak sunulur. Glikoz kullanılmaz. Umarım çokça reklamlarını yaptığımız künefe yanlışından bir an önce döneriz.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.