Et Balık Tavuk Saklama Koşulları...

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Et Balık Tavuk Saklama Koşulları...
 
Bugünkü yazımda dikkat çekeceğim önemli konu Nelere dikkat etmeliyiz "Et Balık Tavuk Saklama Koşulları" malum (covid-19) corona virüs nedeniyle eve aldığımız stok yiyecekler Alışveriş yaparken en son etleri satın alın. 
 
Et sularının diğer yiyeceklere bulaşmaması için mutlaka ayrı bir poşete koyun.
 
* Etleri buzdolabının en soğuk kısmında 2 ile 4 derece arasında saklayın. Çiğ etleri bir tabağa koyduktan sonra plastik bir poşetin içine koyun ki suları akıp diğer yiyeceklere bulaşmasın. 
 
Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeyecekseniz et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmemeli) sarıp derin dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazın.
 
* Et paketlerinin üzerine yazan saklama talimatlarına uyun. Eğer dolaba ne zaman koyduğunuzu hatırlamıyorsanız eti çöpe atın!
 
* Kırmızı çiğ et buzdolabında en fazla 3-4 gün dayanır. Sosis ve salam paketi açıldıktan sonra 5 gün, füme etler 1 hafta 
dayanır.
 
* Kırmızı et derin dondurucuda 6-12 ay, sosis ve salam 1-2 ay saklanabilir. Füme etleri dondurmak pek iyi bir fikir değildir.
 
* Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hatta soğanla kavurursanız yemek yapacağınız zaman size epey vakit kazandıracaktır.
 
* Eğer dondurmayacaksanız, tavuğu kullanma tarihinden önce tüketmelisiniz.
 
* Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.
 
Elektrikler Kesilirse...
Elektrik kesildiğinde buzdolabındaki yiyeceklerin ısınmasını, derin dondurucudakilerin de çözülmesini geciktirmek için dolap kapaklarını kapalı tutmalısınız. Buzdolabı kapağı açılmadan yiyecekleri 4 saat soğuk tutabilir. 
 
Derin dondurucu içi tamamen dolu iken 48 saat, yarı doluyken 24 saate kadar içindekileri donuk tutabilir. 
 
Derin dondurucudaki buzlar çözülmüşse içerideki yiyecekleri bir an önce tüketelim pişmiş yemekler uzun zaman dışarda 4 saat soğuduktan sonra dolapta muhavaza edin dışarda bırakmayın bakteri öğretmesin lütfen dikat edelim.
 
Dolma ve Sarma Tariflerimizi'de Aşağıdaki Resme Tıklayarak İnceleyebilirsiniz...
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.