2020 Turizm Yılı Mutfak Personeli Maaş Bütçesi

Mevlüt BEŞALTI
Yazar:Mevlüt BEŞALTI
Bu yazı

2020 Turizm Yılı Mutfak Personeli Maaş Bütçesi 
 
Değerli Şef Arkadaşlar!
Ucuz fiyatlar ile bedavaya eğitim vermeyiniz. Şu saatten sonra boşta kalan arkadaşlar lütfen acele etmeyiniz..
 
Nisa’n ayının 10’nun dan sonra bir sürü işletme patlayacaktır. İşi bilmeyen Aşçıbaşıları yöneticilik anlamında iş başına getirmişlerdir. 
 
Aşçıbaşılar, işletmeler ile şartları düzgün bir şekilde konuşmuyorlar. Sonrada eleman bulamiyorlar. Az fiyatla hamallık istiyorlar.
 
Kadrosu olmayan Aşçıbaşımı olur. Kendine güvenen bir Aşçıbaşı yürü dediği zaman en az arkasında işi bilen profesyonel 500 mutfak personeli gelir.
 
Saygıdeğer Patronlar, Genel müdürler!
İşi bilmeyen yöneticileri işe almakla beraber kadrolarıda sağlam değildir. Hemen değişikliğe gidilmek zorunda kaliyorsunuz. Baştan beri sağlam bir şekilde neden karar vermiyorsunuz. Ondan sonra denize sarılan yılana sarılır misali yakınıyorsunuz..1,2,3 Liranın hesabı yapılmaz..
 
Sizler 1,2,3 Liranın hesabını yaparsanız, biz yöneticilerde 2 mislini yapmak zorunda kalırız. Çünkü;
Patronlardan zengin değiliz. Eğriye eğri, doğruya doğru konuşalım. Sizler için, çok yöneticiler varsa biz şeflerin de el bileziği sanatımız ve hiç kimsede bulunmayan mesleğin şah eserleri mevcuttur. Kalite istiyorsanız, kaliteli kişiler ile çalışmak zorundasınız.
 
Gerçek şu ki;
İyi şefler hiç bir zaman boş kalmazlar. Geç olsun, temiz olsun, sağlıklı olsun, huzurlu olsun, uzun vadeli olsun. Ama aldığımızın hakkınıda verelim.. Temizlik ve hijyene değer verelim, işletemeye değer verelim, Misafir memnun olsun. Patron mutlu olsun. Türk Turizmi kazansın.Diğer ülkelerden hiç bir eksikliğimiz yoktur.
 
Kalitede Fiyat Sorulmaz.
Genel Müdürler yanına sağlam ekip alıp, işin daha iyi olabilmesi için yeri geldiği zaman elini masaya vurmasını bilecek!
 
Eğer ki, Yöneticiler Genel müdürleri aşıp patronlar ile muhatap oluyorlarsa genel müdürler ne işe yarıyor?
 
Dünyanın neresine giderseniz gidin.Bütün işletmelerde güne başlangıç olarak sağlam bir kahvaltı büfesi, gün ortalarında sıcak büfesi ve snack büfesi iyi olduktan sonra şikayet gelmez. Misafirler pastahane ve soğuk büfelerden kolay kolay şikayetçi olmazlar. Sıcak büfesi, kahvaltı büfesi ve snack büfesi iyi olmadıktan sonra her saniye başı şikayet alırlar ve otel beş para etmez anlamını taşır.
 
Oysaki bir çadır içinde bile güzel lezzetli bir yemek yapabilirsiniz, Dünya klası Burj El Arapta olmanıza gerek yoktur. Bunları dikkat ederseniz; Guest Comment iyi olur.
 
Türkiye dışında nerde görülmüş?
Balık Alakart Restorantın Demo tabakları 10 sefer kendisine gösterildiği halde yapamayan kişilerin Sous chef olduğu ve alakart dışında bilgisi olmayan bir kişinin Aşçıbaşı olduğu. Ondan sonra ağlamaya başlıyorsunuz.
 
Şampiyonalar liginden bahsediyorsunuz ama hala B grubu takımında futbol oynamaya devam ediyorsunuz. Herkes Cost'un, Kasaphane ile orantılı olduğunu düşünür, ama gizli Cost pastahane bölümünde saklıdır. Aşçıbaşılar bilmediklerinden dolayı yüzüne, gözüne bulaştırırlar.
 
Türkiye Turizminde Gelinen Son Nokta;
İyi yöneticiler bir işletmede çalışmaya başladığı zaman, işi bilmeyen yavşaklaşmış tabildotçu yöneticiler çekememezlik yaparlar. Mesleğinde çok başarılı kişileri o bölgede istemezler. Ellerinden geldiği kadar fırıldaklar çevirip ekmeği ile oynamaya çalışırlar.
 
Değerli Patron ve Genel Müdürler sizler eğitimli, bilgili, tecrübeli ve kurnaz olmak zorundasınız. Onun, bunun dediği ile değil. Gördüğünüzle hareket ederseniz, BAŞARI kaçınılmaz olur.
 
Dünyanın her yerinde farklı olmayı başaran birisinin hiç bir şeye ihtiyacı olmaz. İnsanın onuruyla arasında çok ince bir tel vardır, o da sözdür.
 
Değerli Meslektaşlarım, Turizim Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy Geçtiğimiz günlerde bir açılama yaptı. Turizmde yeni iş kapıların açılması ve bu senein 4x4 düzeyinde hoteller'de doluluk oranının sağlanacağını söyledi. Kalifiye personel eksikliği, ve Bununla beraber turizm çalışanlarının “DÜŞÜK MAAŞ " şikayetlerini dile getirdi. 
 
Burada iş sayın hotel sahiplerine düşüyor, Biz Çalışanlar olarak mesai saati gözetmeksiniz deli gibi çalışıyoruz. Sayın bakanımızın dediği gibi Maaaşlar'da artış iş gücünün ve istikrarın göstergesidir. Sayın hotel sahipleri sizlerin, Sayın Bakanımızın bu çağrısına kulak vermenizi bekliyorum.
 
Turizm Bakanımızı ve fuarları çok yakındaki takip ettiğim için turizmin bu yıl çok güzel gideceğini, dört dörtlük olacağını milyonlarca yatırım yapan değerli yatırımcılarımızın inşallah emeğin karşılığınI alıp ve emektar personelden desteğini kısmayacaklarını umuyorum ve buna istinaden ortalama fiyatlarını yazıyorum.
 
2020 Mutfak Personeli Memnuniyet Karşılıklı, Şartlı Maaş Bütçesi
 
İster Konfederasyon deyiniz, ister federasyon deyiniz, ister dernek deyiniz, isterseniz eski Aşçı milli takım kaptanı deyiniz. Ne derseniz deyiniz. Birilerinin öncülük etmesi lazımdır.
 
Aşçıbaşı maaşları (9500-13000)
Exc.Sous chef maaşı (7000-8500)
Sous Chef maaşı (6000-6500)
Kısım Şefi maaşı (4500-5500)
Asistan maaşı (3500-4000)
Dömi chef Departi (3000-3250)
Dömi chef 1 (22750-3000)
Dömi chef (2500)
Baklavacı (4000-4250)
Pideci-pizzacı (3500-4000)
dönerci (4000-4250)
Stewerd chef maaşı (4500-6000)
Stewerd Asistan (3500-4250)
Stewerd (3000)
Stewerd kazancı (3250)
 
Hotel Dışı Full Çeken Alakart Restorantlar İçin
 
Izgaracı (6000-7000)
Tavacı (5500-6500)
Sugar art eğitimleri(şeker hamuru)-eğitim başı 500 -750
 
Mutfağın Bel Kemiği ,Motor Gücü Stewerd Arkadaşlardır
Sevgi, Saygı Ve Hürmetlerimle
 
İnternational Culinary Celestel Executive Chef
By Mevlüt Beşaltı.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.