Mevsim Sonu Turizimci Aşçıların İkinci Maraton Zamanı

Ahmet KALAYCI
Yazar:Ahmet KALAYCI
Bu yazı

Mevsim Sonu Turizimci Aşçıların İkinci Maraton Zamanı
 
İlkbaharın bitimiyle başlayan iş maratonu yoğun bir tempoyla bayramsız, seyransız,izinsiniz ailesinden uzak zor şartlarda bitirilen bir sezon sonunda ikinci maraton olan yeni bir iş, yeni bir işyeri, yeni bir sezon hazırlığı ile devam eder.
 
Daha işletmeler geçirdikleri yoğun sezonun hesabını, kitabını kapatmadan bizimkiler başlar o otel senin, bu otel benim aşçıbaşıları, şu şefleri, kısım şefleri başlar düğün daveti dağıtır gibi av dağıtmaya, aldıkları görüşme talepleri ile biri görüşür, biri dışarda sıra bekler.
 
Her biri ayrı ayrı düşüncelerle kendi hesaplarını yaparlar, birbirlerine bağda atmanın peşindelerdir.
 
Ondan sonra da o böyle yapmış, bu böyle yapmış, şu böyle yapmış fısıltıları ile birbirlerini eleştirirler.
 
Yapmayın be sevgili meslektaşlarım aynı sektörün aynı camianın emeklilerisiniz.
 
Biri verir 10,15 kadro, biri verir 7,8 kadro, biri verir kendisi için 5 tl biri verir 3 tl teklifler, aynı şekilde tabiiki arkasına alacağı ekip içinde aynı teklifler yapılır.
 
Hal böyle olunca kurt dumanlı havayı sever derler ya işletmeler bu havayı yakalayınca onlar için önemli olanda maliyettir. mesleğine, karakterine, deneyimine, tercümesine bakmadan kendi kararını kılar.
 
Amaaa sezonda her şey gün yüzüne çıkar iş işten geçmiş olur her iki tarafta ya sağırlarla zorlu bir sezon maratonu biter tekrar bu günlere gelir.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Siz Takipçilerimize Sunuyoruz;
Bu Linkleri Tıklayarak Osmanlı Saray Mutfağı, Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar 'dan Nefis Yemek Tariflerimize ve Haberlerimize'de  İnceleyebilirsiniz






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.